Νίκη θρίλερ για τη Γκενκ πριν φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό

Νίκη θρίλερ για τη Γκενκ πριν φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:03 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 13.08.2023

Η Γκενκ νίκησε δύσκολα 1-0 εκτός έδρας τη Σερκλ Μπριζ και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Η Γκενκ πήρε δύσκολη εκτός έδρας νίκη και ετοιμάζεται με ανεβασμένη ψυχολογία να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στη ρεβάνς της ήττας της με 1-0 στο Φάληρο, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα του Βάουτερ Φράνκεν για την τρίτη αγωνιστική φιλοξενήθηκε από τη Σερκλ Μπριζ και πήρε δύσκολη νίκη με 1-0, με πρωταγωνιστή τον Μπάαχ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τη Γκενκ σε τρία παιχνίδια, ενώ έχει και μία ήττα από την Έουπεν με 1-0.

Στο τέρμα για την αντίπαλο του Ολυμπιακού ήταν ο Φάντερφοορντ, δεξί μπακ ο Μουνιόζ, αριστερό ο Καγέμπε και στόπερ οι Κουέστα, Σαντίκ. Στα χαφ ήταν οι Χροσόφσκι, Κουατάρα, Ελ Κανούς, δεξιά στην επίθεση ο Πέιντσιλ, αριστερά ο Ελ Χατζ και στην κορυφή ο Σορ.

Η Γκενκ ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχε φάση άξια αναφοράς. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι στο 43’ απείλησαν, όταν ο Ντένκι απέφυγε τον Φάντερφορντ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 47’ ξανά η Σεργλ απείλησε, αλλά ο Σαντίκ έδωσε το 1-0 από τον Ντέγκι, αφού τον έκοψε σωτήρια πριν εκτελέσει.

Στο 52’ η Γκενκ είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Ελ Χατζ βρήκε τον Πέιντσιλ, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ είχε απάντηση. Στο 61’ ο Χροσόφσκι είχε σουτ που μπλόκαρε ο γκολκίπερ και στο 69’ μπήκε ο Μπάαχ, ο οποίος στο 71’ άνοιξε το σκορ. Οι Μουνιόζ, Χροσόφσκι, Μπάαχ, συνδυάστηκαν, ο τελευταίος σούταρε στο δοκάρι, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Γουόρελσον και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 95’ η Γκενκ γλίτωσε πέναλτι και πιθανή ισοφάριση. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για χέρια του Σαντίκ σε σουτ του Ράβιτς, αλλά ο ρέφερι κλήθηκε στο VAR κι άλλαξε την απόφασή του.

Γκενκ (Βάουτερ Φράνκεν): Φάντερφοορντ, Καγέμπε, Κουέστα, Μουνιόζ, Σαντίκ, Χροσόφσκι, Ελ Χατζ (69’ Μπαά), Κουατάρα, Ελ Κανούς, Πέιντσιλ (93’ Πρεσιάδο), Σορ (84’ Αροκοντάρε).