Η συμπεριφορά του Έσε και η εξήγηση

Έσε

i

©Intime

Η συμπεριφορά του Έσε και η εξήγηση

Ο Αργεντίνος με… άλλα μέτρα στο γήπεδο, μοιραίος και η ατάκα

Μία απορία που θα μπορούσε να έχει κάποιος που είδε το ματς του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ μέσα από το γήπεδο, είναι γιατί «ανέβαινε» τόσο ψηλά στο γήπεδο ο Έσε. Μία κίνηση η οποία δεν είναι από τις συνηθισμένες του «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή. Από το πρώτο κιόλας σφύριγμα του διαιτητή στο παιχνίδι, ο Έσε βγήκε αμέσως ψηλά στο γήπεδο και είχε φτάσει έξω από την περιοχή της Φράιμπουργκ, ενώ δίπλα του ήταν και ο Αλεξανδρόπουλος, πέρα από τον Ελ Κααμπί που ήταν έτσι και αλλιώς εκεί η θέση του. 

Ο Ολυμπιακός ανέβαινε ψηλά από νωρίς για να πιέσει τον αντίπαλό του, ήθελε να ξαφνιάσει, αλλά όλο αυτό, εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ. Οι Γερμανοί κατάφερναν και με ευκολία μάλιστα να κυκλοφορήσουν την μπάλα με αποτέλεσμα ο Καμαρά να βρίσκεται στο κέντρο μόνος του με τουλάχιστον τρεις παίκτες των γηπεδούχων. Αυτό όπως ήταν λογικό δημιουργούσε τεράστια κενά στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και έτσι οι Γερμανοί έβγαιναν συνεχώς με ευκολία στην επίθεση και πατούσαν περιοχή, με αποτέλεσμα να βρουν νωρίς νωρίς τα γκολ για να «κλειδώσουν» το ματς.

Τα «ανεβάσματα» του Έσε σταμάτησαν μόνο μετά το 2-0 των γηπεδούχων, από εκεί και πέρα ο Αργεντίνος κρατούσε τη θέση του και για ένα εικοσάλεπτο, ισορρόπησε κάπως το ματς ο Ολυμπιακός. Βέβαια βελτίωση γενική δεν υπήρξε, το σκορ στο ημίχρονο έκλεισε στο 4-0 και ο Μαρτίνεθ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή συστήματος για να… μαζευτεί η κατάσταση. 

Μία ακόμη απορία που δημιουργείται από την παραπάνω τακτική ανάλυση, είναι αν τα «ανεβάσματα» του Έσε προέκυπταν από οδηγία του Ισπανού τεχνικού ο οποίος «φώναζε» συνέχεια για τα κενά στο κέντρο ή το έκανε από μόνος του ο παίκτης. Πάλεψε όσο μπορούσε βέβαια ο Έσε, που στη φάση του 5-0 με το λάθος του, εξελίχθηκε σε μοιραίος με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί έτσι μια πολύ βαριά ήττα για τους Πειραιώτες. 

Τα παιχνίδια που θα δείξουν το μέλλον για Μαρτίνεθ και Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:00 - 02.12.2023

Τα παιχνίδια που θα δείξουν το μέλλον για Μαρτίνεθ και Ολυμπιακό

Αμφίβολο είναι το μέλλον του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού, μετά το 5-0 από τη Φράιμπουργκ. Και τα παιχνίδια που ακολουθούν αναμφίβολα θα καθορίσουν τη σχέση των δύο πλευρών.

Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την ιστορία του Ολυμπιακού, για τη σημασία, αλλά ο κόσμος περιμένει να δει πράξεις στο γήπεδο. Από λόγια, έχει ήδη ακούσει πολλά…