Φτιάχνει την άμυνα και πιάνει την επίθεση o Καρβαλιάλ

Φτιάχνει την άμυνα και πιάνει την επίθεση o Καρβαλιάλ

Ο Πορτογάλος τεχνικός αντιλαμβάνεται πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγή πλάνου και στην επίθεση πλέον...

Αυτό που έκανε ο Κάρλος Καρβαλιάλ όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό ήταν να ρίξει όλο του το βάρος στην αμυντική λειτουργία. Έβλεπε ότι η ομάδα είχε θέμα σε αυτό το κομμάτι και μάλιστα σοβαρό. Δεν ήταν λίγα τα γκολ που είχε δεχτεί ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη όχι μόνο από ατομικά λάθη, αλλά και από τη γενικότερη αντιμετώπιση στον τομέα της άμυνας.

Έτσι και οι πρώτες του ομιλίες προς τους νέους του ποδοσφαιριστές είχαν να κάνουν με την άμυνα και το τι θα πρέπει να γίνει για να το διορθώσουν. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο του παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα η άμυνα δεν τα πήγε και τόσο καλά. Δεν ήταν τόσο τα δύο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά ο τρόπος που τα δέχθηκε.

Από εκεί και πέρα, όμως, η ομάδα του Πειραιά έδειξε άλλο πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς με Πανσερραϊκό και Ατρόμητο. Δεν άφησαν οι «ερυθρόλευκοι» τον αντίπαλό τους να κάνει παιχνίδι και έτσι έμεινε και το μηδέν στην άμυνα.

Βέβαια ήταν και δύο ομάδες οι οποίες κοίταξαν περισσότερο δικό τους αμυντικό κομμάτι, παρά την επίθεσή τους. Όπως και να έχει, όμως, σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα παιχνίδια ο Ολυμπιακός λειτούργησε καλύτερα.

Ψάχνει το εύκολο γκολ

Το θέμα όμως που έχει προκύψει στα δύο τελευταία ματς σε Σέρρες και Περιστέρι, είναι πως ο Ολυμπιακός έχει θέμα στο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιουργούν ευκαιρίες και αυτό το λένε οι αριθμοί. 16 τελικές προσπάθειες με τον Πανσερραϊκό και 20 με τον Ατρόμητο, όμως, ο απολογισμός ήταν ένα γκολ και αυτό με πέναλτι στις Σέρρες.

Οπότε είναι εύκολα αντιληπτό πως αυτό που λείπει από τους Πειραιώτες είναι το εύκολο γκολ. Αυτό οφείλεται είτε στην ικανότητα των παικτών είτε στη μη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια.

Όπως και να έχει είναι κάτι το οποίο ο Κάρλος Καρβαλιάλ το έχει δει και θέλει να το αντιμετωπίσει. Μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις στο Ρέντη, αλλά και επιπλέον από πιθανότατα κάποια μεταγραφική προσθήκη στην περίοδο του Ιανουαρίου. Είναι κάτι που έχει συζητήσει άλλωστε, περιμένοντας εξέλιξη.