Όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν ντέρμπι παραμονή πρωτοχρονιάς (pics & vid)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός τη σεζόν 1978-79

Όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν ντέρμπι παραμονή πρωτοχρονιάς (pics & vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:57 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 23.12.2023

Χωρίς αγωνιστική δράση για περίπου δύο εβδομάδες θα κυλήσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αρκετά χρόνια πίσω, όμως, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν δώσει το δικό τους ντέρμπι, παραμονή πρωτοχρονιάς.

Υπομονή για περίπου δύο εβδομάδες θα πρέπει να κάνουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι στην Ελλάδα, αφού ο εορτασμός των Χριστουγέννων έφερε την παύση της αγωνιστικής δράσης στο ποδόσφαιρο της χώρας. Ωστόσο, αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 1978, οι φίλαθλοι έφτασαν κοντά στην αλλαγή του χρόνου, παρακολουθώντας το ντέρμπι που έδωσαν στη Λεωφόρο οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Αναλυτικά, ήταν 31 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς όταν πάνω από 20 χιλ. φίλαθλοι (21.350 για την ακρίβεια) αποφάσισαν λίγες ώρες πριν τα... τραπεζώματα και τα μπουζούκια να επισκεφθούν το γήπεδο της Λεωφόρου, για να δουν τη μεγάλη αναμέτρηση των «αιωνίων».

© Intime

Η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει τη «μάχη» εκείνης της σεζόν για την παραμονή πρωτοχρονιάς και όσοι παρακολούθησαν από κοντά το ματς, δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρόσφεραν ένα απίθανο παιχνίδι, το οποίο έληξε με 3-2 υπερ της ομάδας του Πειραιά. 

© Intime

Το προβάδισμα ήρθε για τους «ερυθρόλευκους» στο 14' με τον Κατσαβάκη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση των «πράσινων» άμεση, όταν στο 21' ο Άλβαρεζ νίκησε τον Αρβανίτη με κεφαλιά. Ακολούθησε το εκ νέου προβάδισμα του Ολυμπιακού, το οποίο έφερε ο Λοσάντα, ενώ ο Άλβαρεζ ήταν εκείνος που έφερε και πάλι την ισοφάριση πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. 

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κρητικόπουλος, ο οποίος στο 53ο λεπτό του αγώνα έκανε το 3-2. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αντώνης Βασσάρας, πατέρας του επίσης πρώην ρέφερι, Κύρου Βασσάρα. 

© Intime

Οι ενδεκάδες του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός (Λάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Γιαννακούλας, Κίζας, Κόβης, Βακάλης, Λιβαθηνός, Ελευθεράκης (58’ Κατσιάκος), Γκομέζ, Βάγκνερ (69’ Γονιός), Αλβαρέζ. 

Ολυμπιακός (Τόζα Βεσελίνοβιτς): Αρβανίτης (46’ Κελεσίδης), Κυράστας, Καραβίτης, Στ. Παπαδόπουλος, Βαμβακούλας, Κατσαβάκης, Περσίας, Περόνε (59’ Καλτσάς), Λοσάντα, Γαλάκος, Κρητικόπουλος.