Ποιος θα το πίστευε τον Νοέμβρη; Κι όμως...

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

Ποιος θα το πίστευε τον Νοέμβρη; Κι όμως...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:15 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 19.04.2024

Ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (18/4), φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Λίγους μήνες πριν και μόνο η σκέψη για κάτι τέτοιο θα φάνταζε... όνειρο τρελό.

Έπος! Αυτή είναι μία από τις πολλές λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τα όσα πέτυχε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (18/4). Μέσα στην Τουρκία, σε ένα εχθρικό κλίμα και δεχόμενος γκολ από νωρίς, ο σύλλογος του Πειραιά πήρε επική πρόκριση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με σκορ 3-2 στα πέναλτι.

Ήρωας αυτής της ψυχοφθόρας διαδικασίας ο Κωνσταντής Τζολάκης, ο οποίος σταμάτησε τρεις εκτελέσεις αντιπάλων (και τι αντιπάλων;). Ο νεαρός γκολκίπερ έδειξε ψυχή και έχοντας το... feeling, σταμάτησε τον Ντούσαν Τάντις, τον Τζενγκίζ Ουντέρ και τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έγραψε λαμπρή ιστορία μέσα στην Κωνσταντινούπολη και πλέον βρίσκεται ένα βήμα (για την ακρίβεια δύο) μακριά από τον τελικό του Europa Conference League.

Τώρα, όλα αυτά αποτελούν πραγματικότητα, όμως λίγους μήνες πριν θα μπορούσαν να είναι μόνο σενάρια και σκέψεις. Η μάλλον... όνειρα. Διότι ως ένα «όνειρο τρελό» θα ακουγόταν τον περασμένο Νοέμβρη η σκέψη και μόνο ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa Conference League. Τότε που ένα φαινομενικά πολύ καλό ξεκίνημα πήγε στράφι μέσα σε μόλις έναν μήνα.

Έτσι παίρνει πέντε εισιτήρια η Ελλάδα του χρόνου στην Ευρώπη
CONFERENCE LEAGUE

12:31 - 19.04.2024

Έτσι παίρνει πέντε εισιτήρια η Ελλάδα του χρόνου στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τεράστια πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη κι ήδη ονειρεύεται τελικό και κατάκτηση του Conference. Αν το πετύχει αυτό, τότε η Ελλάδα την επόμενη σεζόν μπαίνει με πέντε εκπροσώπους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Με την υπόθεση του Χουάνκαρ (που για πολλούς αποτέλεσε η αρχή των προβλημάτων), με την «τεσσάρα» από τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του και με αποκορύφωμα το αξέχαστο 5-0 από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία. Κάπως έτσι, η χρονιά φάνηκε να έχει χαθεί αφού στο πρωτάθλημα η κορυφή ήταν μακριά, στο Κύπελλο ο αποκλεισμός «πικρός» και στην Ευρώπη το όνειρο δύσκολο.

Ωστόσο, γυρνώντας το ημερολόγιο στο σήμερα ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε δύο από τους τρεις στόχους του. Όπως διαλύθηκε μέσα σε έναν μήνα έτσι και ξαναχτίστηκε η ομάδα του Πειραιά. Με την άφιξη των Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το τιμόνι γύρισε 180 μοίρες και πλέον ο κόσμος ελπίζει ξανά. Ο Απρίλιος, λοιπόν, βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να διεκδικούν δύο πράγματα.

Στο πρωτάθλημα απέχουν από την κορυφή έξι βαθμούς, μία διαφορά που δεν είναι ακατόρθωτο να καλυφθεί. Την Κυριακή (21/4), δε, με νίκη επί του ΠΑΟΚ θα πλησιάσουν αρκετά τον αντίπαλό τους, ο οποίος αποτελεί και ένα από τα φαβορί για κατάκτηση της Stoiximan Super League. Επιπλέον, πάντα θα υπάρχει ένα ματς λιγότερο - το οποίο παρεμπιπτόντως ακόμα είναι άγνωστο πότε θα γίνει - που μπορεί να αλλάξει ξανά τις ισορροπίες της κορυφής.

Όσο για την Ευρώπη; Η απόσταση από τον τελικό της «OPAP Arena» είναι δύο 90λεπτα στην καλύτερη ή ένα 90λεπτο και ένα 120λεπτο συν πέναλτι στη χειρότερη. Αν μη τι άλλο η Άστον Βίλα δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος, ωστόσο έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα για τον σύλλογο του Πειραιά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Κάπως έτσι, λοιπόν, η αμφιβολία προς την ομάδα τον Νοέμβρη μετατράπηκε σε πίστη για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ τον Απρίλιο.