Πότε έκανε ο Τζολάκης ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, το οποίο συνδύασε και με ρεκόρ

Κωνσταντής Τζολάκης

i

Κωνσταντής Τζολάκης/©Intime

Πότε έκανε ο Τζολάκης ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, το οποίο συνδύασε και με ρεκόρ

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:58 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 19.04.2024

Ο Κωνσταντής Τζολάκης, ο οποίος με τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Europa Conference League κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τα «ερυθρόλευκα» πριν από περίπου τρία χρόνια κι έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που χρησιμοποιούν οι Πειραιώτες σε ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Το πρόσωπο της βραδιάς για τον Ολυμπιακό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αναμφισβήτητα ο Κωνσταντής Τζολάκης! Ο Έλληνας πορτιέρε ήταν ο απόλυτος ήρωας της ιστορικής πρόκρισης των Πειραιωτών στα ημιτελικά του Europa Conference League. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς θα συμπληρώσει τα 22 χρόνια ζωής στις 8 Νοεμβρίου, ο Χανιώτης τερματοφύλακας ήταν... κέρβερος στη διαδικασία των πέναλτι στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε κι απέκρουσε τρεις εκτελέσεις στη «ρώσικη ρουλέτα» οδηγώντας την ομάδα του στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Κωνσταντής Τζολάκης πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και μάλιστα είναι υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Europa Conference League. Η νύχτα της 18ης Απριλίου θα μείνει αξέχαστη τόσο στον Έλληνα γκολκίπερ όσο και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

«Είναι πολύ μεγάλη βραδιά. Σπάσαμε ένα ρεκόρ μέσα στην Πόλη. Εμάς μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά εδώ μέσα. Σε αυτό το γήπεδο με αυτή την ατμόσφαιρα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και δείξαμε όλοι μαζί ενωμένοι τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, του πρωταθλητή του Ολυμπιακού. Όπως είπα και στα παιδιά μέσα, είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα. Το έχουμε πιστέψει και περιμένουμε να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά και θα συνοδεύει τις γενιές που έρχονται. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του ματς.

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Τζολάκη στο Europa Conference League κι η ένατη συνολικά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (4 στα προκριματικά του Champions League, 2 Europa League). Πότε ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη;

Η απάντηση είναι στις 21 Ιουλίου 2021, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς του είχε δώσει φανέλα βασικού για το πρώτο ματς του 2ου γύρου του Champions League με τη Νέφτσι Μπακού. Ο Τζολάκης αγωνίστηκε σε ηλικία 18 ετών, 8 μηνών και 12 ημερών κι έγινε ο νεότερος παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίζεται σε ματς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο Χανιώτης πορτιέρε ξεπέρασε τον Νίκο Τζώρτζη σε ένα αναμφίβολα σπουδαίο επίτευγμα, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε αγώνα το μακρινό 1968, όταν ήταν σε ηλικία 20 ετών, 8 μηνών και 14 ημερών.