Δεν γίνεται να μην πάρει επιθετικό…

Ελ Αραμπί - Ελ Κααμπί

i

© Intime

Δεν γίνεται να μην πάρει επιθετικό…

Διονύσης Βερβελές 15:30 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 28.12.2023

Ο Ελ Κααμπί, ο Ελ Αραμπί, ο Γιόβετιτς και η ανάγκη για πολλούς λόγους…

Επέστρεψε ο Ολυμπιακός στις προπονήσεις μετά από τις ημέρες των Χριστουγέννων και την εξαήμερη άδεια που είχαν οι ποδοσφαιριστές του από τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που πρέπει να καταγραφούν. Για τον Ελ Κααμπί, όπως διαβάσατε και σε άλλο άρθρο εδώ στο Sportal, η κλήση του στην εθνική ομάδα του Μαρόκου, τον βάζει σε… άλλη ζυγαριά για τη συνέχεια. 

Γίνεται η προσπάθεια να προλάβει τουλάχιστον το εκτός έδρας ματς στη Λαμία, που θα είναι το πρώτο για το 2024. Έχει κάποιες πιθανότητες, αλλά θεωρείται απίθανο να προλάβει αυτό με την ΑΕΚ (7/1) καθώς πρέπει να ενσωματωθεί με το Μαρόκο για το Κόπα Άφρικα.

Από εκεί και πέρα, ο παίκτης ο οποίος θα συγκεντρώσει αρκετή από την προσοχή του τεχνικού επιτελείου των «ερυθρόλευκων» τις επόμενες ημέρες, είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ είχε τραυματιστεί στο ματς με τον Πανσερραϊκό και για αυτό δεν έπαιξε με τον Ατρόμητο. Η διάγνωση ήταν πως θα λείψει για δύο-τρεις εβδομάδες καθώς υπέστη θλάση. Πήγε στο Ντουμπάι διακοπές, αλλά και για θεραπείες σε ένα κέντρο εκεί. 

Μπορεί, όμως, ο Καρβαλιάλ να εμπιστευθεί τον Ελ Αραμπί στο… φουλ; Με συνεχόμενα ματς; Εδώ μετά από ένα διάστημα απραξίας και παρότι έπαιξε δύο φορές με τον Ολυμπιακό Β’, έπαθε θλάση και χάνει έδαφος. Και πάντα όταν επιστρέφεις από θλάση, χρειάζεται προσοχή…

Φαίνεται πως ο Πορτογάλος τεχνικός δύσκολα θα τον υπολογίζει για το ματς με τη Λαμία, εκτός έδρας, την άλλη εβδομάδα, περιμένει την επιστροφή του να είναι με την ΑΕΚ. Πάντως έτσι όπως είναι τώρα ο Ολυμπιακός, ο Ελ Αραμπί φαίνεται απαραίτητος για την ομάδα ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ίδιος έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση στα προηγούμενα ματς που αγωνίστηκε με Μπάτσκα Τόπολα και Πανσερραϊκό. Ματς στα οποία μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε. Έστω και για κάποιο διάστημα βέβαια.

Όσον αφορά στον Γιόβετιτς, είναι ένα ερώτημα σημαντικό ενόψει του Γενάρη. Ο Μαυροβούνιος φορ, επίσης προέρχεται από μυϊκό τραυματισμό. Και το παρελθόν του, τον θέλει να βγάζει δύο-τρεις μέσα στη χρονιά. Φαίνεται πως και αυτός δεν είναι για φουλ ρυθμό, αν μπορούσε ο Καρβαλιάλ να μοιράσει το χρόνο ανάμεσα σε Ελ Αραμπί και Γιόβετιτς όσο λείπει ο Ελ Κααμπί, θα φαινόταν το ιδανικό σενάριο.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Κρατήστε δε, πως υπάρχει μία φήμη που θέλει να έρχεται πρόταση για τον Γιόβετιτς. Ο Ολυμπιακός έτσι, είναι δεδομένο πως θα πάρει επιθετικό. Και θα ήθελε να τον έχει το συντομότερο δυνατό, γιατί υπάρχουν και πολλά ματς και μεγάλες απαιτήσεις. Μπορούν να κριθούν πολλά μέσα στο επόμενο διάστημα. Σίγουρα η διαφορά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μην πάρει επιθετικό και ο Πέδρο Άλβες, έχει λίστα με πολλές περιπτώσεις. Ψάχνει, όμως, έναν παίκτη που δεν θα έρθει για να παίξει σε… δύο μήνες. Στόχος είναι να έρθει και να μπει άμεσα. Μπορεί να τον βρει; Θα φανεί τις επόμενες ημέρες…

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης