Έχει ήδη ξεπεράσει τον περσινό του εαυτό ο Φορτούνης

Κώστας Φορτούνης

i

Κώστας Φορτούνης/©Intime

Έχει ήδη ξεπεράσει τον περσινό του εαυτό ο Φορτούνης

Διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του στον Ολυμπιακό κι έχει και συνέχεια…

Αν δει κανείς τους φετινούς αριθμούς του Κώστα Φορτούνη θα καταλάβει πως πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και στον Ολυμπιακό. Ήδη βρισκόμαστε στα μισά της φετινής αγωνιστικής περιόδου και με λιγότερα ματς έχει ξεπεράσει την περσινή του επίδοση!

Την προηγούμενη σεζόν ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αγωνίστηκε μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς δεν έπαιξε στην Ευρώπη και έδωσε το «παρών» σε συνολικά 28 αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. Αναλυτικά έπαιξε σε 15 ματς του πρωταθλήματος της Super League, σε 10 των πλέι οφ του πρωταθλήματος και 3 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο σύνολο των 28 αγώνων ο Φορτούνης κατάφερε να σκοράρει 4 φορές και να δώσει 10 ασίστ.

Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, έχει παίξει στο πρωτάθλημα, αλλά και στα προκριματικά και τους ομίλους του Europa League. Συνολικά έχει παίξει μέχρι τώρα σε 22 ματς και αναλυτικά σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και στα 6 παιχνίδια του ομίλου της Ευρώπης, αλλά και στους 4 αγώνες των προκριματικών της διοργάνωσης του Europa League.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει σημειώσει τα διπλάσια γκολ. Συγκεκριμένα, πέρσι είχε σκοράρει 4 φορές και μέχρι τώρα έχει σημειώσει 8 γκολ! Εκτός όμως από τα γκολ, παρά το διψήφιο αριθμό των ασίστ την προηγούμενη σεζόν ο Φορτούνης φέτος με λιγότερα παιχνίδια έχει ξεπεράσει την επίδοση αυτή. Πέρσι έδωσε 10 ασίστ σε 28 ματς και μέχρι τώρα στα 22 παιχνίδια που έχει λάβει μέρος έχει δώσει 12 ασίστ. Κι έχει μπροστά του… μισό πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και την Ευρώπη. Μεγάλο δρόμο δηλαδή για να βελτιώσει κι άλλο τις επιδόσεις του, με το συμβόλαιό του θυμίζουμε να λήγει το καλοκαίρι του 2024.