Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Τερίμ εξαιτίας του... Νίκου Χαρδαλιά (vid)

Ο Μαρινάκης και ο Τερίμ

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Τερίμ εξαιτίας του... Νίκου Χαρδαλιά (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:07 - 26.12.2023

H άρνηση της Γαλατασαράι στη συμμόρφωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω Covid, τον Ιούλιο του 2021, ήταν αρκετή να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο και να φέρει σε επικοινωνία τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Φατίχ Τερίμ.

Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί και με τη βούλα τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, υπογράφοντας - σύμφωνα με τους Τούρκους - συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. Ο 70χρονος αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Τετάρτης στο «Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί να μεταφερθεί απευθείας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, για να πιάσει δουλειά.

Βεβαίως, το εν λόγω αεροδρόμιο το έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές ο εν λόγω τεχνικός, με τη μία από αυτές να είναι άκρως επεισοδιακή. Ειδικότερα, τον Ιούλιο του 2021, ο Τερίμ ήρθε στην Ελλάδα συνοδεύοντας την, τότε, ομάδα του, Γαλατασαράι, με αφορμή ένα φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκείνη την περίοδο στη χώρα μας υπήρχαν ορισμένα πρωτόκολλα λόγω Covid, με το ένα από αυτά να είναι η διεξαγωγή rapid test κατά την άφιξη των πτήσεων.

Οι παίκτες και τα στελέχη του συλλόγου της Super Lig, όμως, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τα μέτρα που είχαν παρθεί. Ως εκ τούτου, με παρέμβασή του, τότε, υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απαγορεύτηκε η είσοδος της ομάδας στη χώρα και έτσι η Γαλατασαράι επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. «Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας. 

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της», είχε αναφέρει ο νυν περιφερειάρχης Αττικής.

Η απόφασή του αυτή έφερε και το τηλεφώνημα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τον προπονητή της ομάδας, Φατίχ Τερίμ. «Με κάλεσε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Τον ευχαριστώ πολύ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, σε σχέση με την εν λόγω συνομιλία.