H εβδομάδα που κρίνονται πολλά για τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

H εβδομάδα που κρίνονται πολλά για τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:03 - 17.04.2024

Μία βδομάδα... φωτιά έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Από τη μία μπορεί να μείνει εκτός όλων των στόχων του και από την άλλη μπορεί να μετατρέψει μία χρονιά... εφιάλτη σε όνειρο.

Τη δική του (σκληρή) μάχη θα δώσει το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός (18/4, 22:00), ο οποίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φενέρμπαχτσε. Αυτή δεν θα είναι η μόνη, αφού την ερχόμενη Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν εντός έδρας τον ΠΑΟΚ.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, πως η εβδομάδα που ακολουθεί για τον σύλλογο του Πειραιά είναι μία εβδομάδα... φωτιά. Σε πρώτο χρόνο υπάρχει το παιχνίδι της Τουρκίας. Εκεί ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει έστω την ισοπαλία και κατ' επέκταση την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Το 3-2 του πρώτου αγώνα δίνει στους Πειραιώτες ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας, το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Φυσικά, δεν πρόκειται για μία απλή πρόκριση, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα εξασφαλίσουν παρουσία στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Μία απαίτηση που θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα τη σεζόν 1998-99 και μάλιστα στο UEFA Champions League, όμως ο άνεμος δεν έκανε το χατίρι στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, στη ρεβανς με τη Γιουβέντους.

Λίγα 24ωρα αργότερα ακολουθεί ο αγώνας με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο οποίος είναι εξίσου κρίσιμος. Σε περίπτωση νίκης, ο σύλλογος του Πειραιά πάει στο -1 από την ομάδα του Λουτσέσκου και παράλληλα έχει ματς λιγότερο, στη Stoiximan Super League. Με τρίποντο, λοιπόν, ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης και κατ' επέκταση της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Από την άλλη, σε περίπτωση ήττας - ή ακόμα και ισοπαλίας - τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του.

Επομένως, τόσο η Πέμπτη όσο και η Κυριακή είναι δύο κρίσιμες ημέρες για την πορεία του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά. Σε πρώτο χρόνο μπορεί να μείνει εκτός όλων των στόχων, σε δεύτερο να έχει την ελπίδα για κάποια διάκριση σε Ελλάδα ή Ευρώπη και σε τρίτο να μετατρέψει μία σεζόν... εφιάλτη στο απόλυτο όνειρο κάθε φιλάθλου.