Η κούραση του Ορτέγκα που προβληματίζει…

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα

i

© Intime

Η κούραση του Ορτέγκα που προβληματίζει…

Διονύσης Βερβελές 19:47 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:52 - 13.01.2024

Ο Αργεντίνος μπακ δείχνει ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού…

Ο Ολυμπιακός έχοντας φύγει από τη Λεωφόρο με το 1-1 για το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη απέναντι στον Παναθηναϊκό, τώρα έχει μπροστά του την Κηφισιά για το πρωτάθλημα. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ με τις αλλαγές του ωστόσο, έδειξε κάποια πράγματα ενόψει της συνέχειας. Ένα απ' αυτά έχει να κάνει με την αλλαγή του Φρανσίσκο Ορτέγκα, καθώς στη θέση του μπήκε ο Κίνι.

Το περασμένο καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» δυνάμωσαν αρκετά στην αριστερή τους πτέρυγα στην αμυντική γραμμή, αποκτώντας με δανεισμό τον Ομάρ Ρίτσαρντς από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Φρανσίσκο Ορτέγκα από τη Βελέζ της Αργεντινής, κανονικά με μεταγραφή. Ο πρώτος, όμως, προερχόταν από έναν σοβαρό τραυματισμό και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί για αρκετό καιρό. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και μετά άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και αυτό ως αλλαγή. Τώρα στη Λεωφόρο έπαιξε το πρώτο του ματς με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» ως βασικός.

Αυτό, λοιπόν, ήταν μία από τις αιτίες που ο Ορτέγκα είχε μπει αμέσως στην ομάδα και πήρε όλα τα ματς επάνω του. Έχει αγωνιστεί συνολικά 19 φορές σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τώρα με τον Ολυμπιακό και απ' αυτά τα ματς, στα 17 ήταν βασικός, μπήκε ως αλλαγή στα άλλα δύο παιχνίδια και συνολικά στα 11 έβγαλε όλο το 90λεπτο.

Άρχισε να βγάζει κούραση

Στα τελευταία ματς ο Ορτέγκα έχει δείξει να μην είναι σε καλή κατάσταση και περισσότερο να δείχνει κουρασμένος, αφού δεν έχει την ίδια εκρηκτικότητα ούτε στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά ούτε και στα επιθετικά του. Απέναντι σε Λαμία, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δεν τα πήγε καλά, αυτή είναι η αλήθεια.

Ήταν χαρακτηριστικό κιόλας το γεγονός πως τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός τον «στόχευσαν» στα ματς αυτά, δημιουργώντας συνέχεια προβλήματα από την πλευρά του Ορτέγκα. Οπότε σίγουρα χρειάζεται ανάσες ο Ορτέγκα, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκουραστεί και να παρουσιάσει και πάλι τον καλό του εαυτό, αυτόν που έφερε και την κλήση του στην εθνική Αργεντινής, στην προεπιλογή…

Η λογική απάντηση...

Υπάρχει απάντηση στο γεγονός ότι ο Ορτέγκα βγάζει τώρα κούραση και είναι λογικό αυτό. Αρκεί να δει κανείς την πορεία του αριστεροπόδαρου μπακ των «ερυθρόλευκων» από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Ο Ορτέγκα αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη Βελέζ στην Αργεντινή στις 30 Ιουλίου και μέχρι τις 20 Αυγούστου ήταν στην ομάδα του, αλλά έμεινε εκτός αποστολής από το ματς εκείνης της ημερομηνίας απέναντι στην Μπαράκας, καθώς λίγα 24ωρα αργότερα έφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 25 του μήνα, για να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Στη Βελέζ ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας του και το ίδιο έχει συνεχίσει να γίνεται και με τους «ερυθρόλευκους». Επί της ουσίας, δεν έχει ξεκουραστεί ιδιαίτερα, εκτός από τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις πρώτες διακοπές των Εθνικών ομάδων . Βλέπετε στην τελευταία διακοπή για τις Εθνικές, ήρθε η κλήση του από την Αργεντινή. Καταλαβαίνει έτσι εύκολα κανείς πως θέλει τις ανάσες του ο Ορτέγκα.

Η ενεργοποίηση του Κίνι

Στο πλαίσιο της ξεκούρασης που χρειάζεται ο Ορτέγκα, ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποφάσισε να ενεργοποιήσει και τον Κίνι. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τον Ρίτσαρντς τον δοκιμάζει περισσότερο ως εξτρέμ, αλλά και από το γεγονός πως δεν είναι ακόμη έτοιμος για 90λεπτο. Ο έμπειρος Ισπανός αμυντικός είχε να αγωνιστεί από τις 30/11/2023. Τελευταία φορά που έπαιξε ήταν ως αλλαγή με την Φράιμπουργκ στο 5-0 στη Γερμανία. Από εκεί και πέρα δεν είχε παίξει ούτε λεπτό και μπήκε πριν λίγες ημέρες στη Λεωφόρο ως αλλαγή. Κάτι το οποίο δείχνει πως ο Πορτογάλος τεχνικός τον βλέπει για να δώσει ανάσες στον Ορτέγκα. Οπότε δεν αποκλείεται απέναντι στην Κηφισιά να αφήσει έξω τον Αργεντίνο και να μπει στη θέση του είτε ο Κίνι είτε ο Ρίτσαρντς. Είναι μια σκέψη του, κι ενόψει της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό