Από τον… Ντεσπόντοφ, στο λάθος του Σολμπάκεν!

Σολμπάκεν

i

Σολμπάκεν/©Intime

Από τον… Ντεσπόντοφ, στο λάθος του Σολμπάκεν!

Στην Ιαπωνία συνεχίζει ο Νορβηγός, την ώρα που ο Βούλγαρος πηγαίνει περίφημα στον ΠΑΟΚ. Η λάθος εκτίμηση του Κορδόν το καλοκαίρι…

Μεγάλη κουβέντα σηκώθηκε και το καλοκαίρι, με το κομμάτι Ντεσπόντοφ και Σολμπάκεν. Θυμίζουμε πως οι Βούλγαροι είχαν φέρει στο προσκήνιο το θέμα με τον συμπατριώτη τους και τον Ολυμπιακό, αλλά με τον παίκτη να καταλήγει στον ΠΑΟΚ. Τότε, πολλά ακούστηκαν περί… νίκης του ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό κομμάτι, αλλά η εξήγηση δόθηκε έστω και αρκετό καιρό μετά. Και πλέον, είναι ευκαιρία να μάθει και ο κόσμος το τι έχει γίνει.

Το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός έδωσε τα… κλειδιά σε Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής είχε τη λίστα του, στο πλευρό του ο τότε νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. Η διοίκηση των Πειραιωτών, είχε… εισπράξει τις προτάσεις αρκετών μάνατζερ και σε ένα από τα μίτινγκ τότε, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετέφεραν στον Κορδόν την περίπτωση του Ντεσπόντοφ. Ήταν το διάστημα που έγραφαν οι Βούλγαροι για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Τι δεδομένα είχαν οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων»; 3.500.000 ευρώ και γινόταν το ντιλ, για τριετές συμβόλαιο μάλιστα με τον Ντεσπόντοφ. Την ίδια ώρα στα social media κυκλοφορούσαν και παροτρύνσεις οπαδών του Ολυμπιακού στον Βούλγαρο εξτρέμ, για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Τι άλλαξε;

Ο Αντόνιο Κορδόν, έκανε στην… άκρη τον Ντεσπόντοφ και «ψήφισε» την περίπτωση του Σολμπάκεν! Κι ας γνώριζαν πως δεν μπορεί να έρθει με κανονική μεταγραφή, αλλά με τη μορφή του δανεισμού. Με αυτό το καθεστώς ήρθε στην Ελλάδα και αν εξαντλούσε τον ένα χρόνο συμβολαίου του, θα ξεπερνούσε το όλο κόστος τα 2 εκατ. ευρώ. Και το καλοκαίρι, ο παίκτης θα επέστρεφε στη Ρόμα.

Κακά τα ψέματα, έγινε λάθος εκτίμηση. Ο Σολμπάκεν μέσα σε λιγότερους από δύο αγωνιστικά μήνες, κατέγραψε οχτώ συμμετοχές μόλις. Δεν πέτυχε γκολ, δεν κατάφερε να έχει ασίστ, ενώ άρχισε μόλις σε τέσσερα ματς βασικός, ενώ δεν είχε κανένα ενενηντάλεπτο!

Κοιτάζοντας προς Θεσσαλονίκη μεριά, βλέπεις κανείς τον Ντεσπόντοφ σε 22 ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, να έχει επτά γκολ και εννέα ασίστ. Και κάπως έτσι, ο Βούλγαρος θα συνεχίσει να ανεβάζει τις επιδόσεις του, την ώρα που ο Σολμπάκεν θα συνεχίσει στην Ιαπωνία με τη φανέλα της Ουράβα!