Η λογική χρησιμοποίηση του Ιμπόρα με τον ΟΦΗ

Ιμπόρα

i

©Intime

Η λογική χρησιμοποίηση του Ιμπόρα με τον ΟΦΗ

Διονύσης Βερβελές 14:19 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 13.02.2024

Yπήρχε λόγος που πήρε χρόνο ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού…

Απέναντι στον ΟΦΗ ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Βιθέντε Ιμπόρα. Έπαιξε για περίπου 20 λεπτά ο έμπειρος Ισπανός μέσος και υπήρχε ένας σημαντικός λόγος που επέλεξε να τον βάλει μέσα.

Όσο καιρό ήταν στον Ολυμπιακό ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο Ιμπόρα δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Επί της ουσίας δεν έπαιξε πολύ. Η μόνη του συμμετοχή με τον Πορτογάλο στον πάγκο ήταν 5 λεπτά στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Από εκεί και πέρα δεν αγωνίστηκε σε άλλο ματς με τον Καρβαλιάλ στην τεχνική ηγεσία. Αυτό έδειχνε φυσικά ξεκάθαρα ότι δεν τον είχε στα πλάνα του, όμως τώρα εκτός ότι άλλαξε προπονητής, υπήρχε και ένα σημαντικό στοιχείο που πήρε χρόνο συμμετοχής προκειμένου να ενεργοποιηθεί και πάλι.

Είναι δηλωμένος στη λίστα

Ο Βιθέντε Ιμπόρα είναι δηλωμένος στη λίστα του Ολυμπιακού για τα ματς της Ευρώπης και την Πέμπτη έρχεται το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος. Σίγουρα δεν είναι μέσα στα βασικά πλάνα των «ερυθρόλευκων» για την Ευρώπη, αλλά από την άλλη είναι ένας παίκτης στον χώρο της μεσαίας γραμμής και σε μία θέση που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Μαντί Καμαρά έχει τεθεί εκτός πλάνων για πειθαρχικούς λόγους.

Οπότε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος επέλεξε να δώσει χρόνο στον Ιμπόρα σε ένα ματς και σε ένα σημείο στο οποίο το παιχνίδι είχε κριθεί, αφού ο Ολυμπιακός είχε από το ημίχρονο το προβάδισμα με 3-0. Έτσι μπήκε στο γήπεδο ο Ιμπόρα, ενεργοποιήθηκε και πάλι και αν τυχόν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο, θα είναι έτοιμος να μπει και να παίξει απέναντι στους Ούγγρους.

Άλλωστε μην ξεχνά κανείς πως ακριβώς επειδή έχουν περιοριστεί οι επιλογές στον χώρο του κέντρου για τον προπονητή του Ολυμπιακού, στις τρεις αλλαγές που είχε να κάνει η ομάδα στη λίστα της οι δύο είναι οι Όρτα, Τσικίνιο για το κέντρο και ο Κάρμο για το κέντρο της άμυνας.

Κάτι ακόμη. Οι Ισπανοί του Ολυμπιακού, βλέπουν θετικά την πρόσληψη του Μεντιλίμπαρ, μιλούν την ίδια γλώσσα, τους δίνεται ένα έξτρα κίνητρο…