Ο Μεντιλίμπαρ θα παίρνει οχταπλάσιο μισθό στον Ολυμπιακό - Γιατί στη Σεβίλλη επέλεξε να παίρνει ελάχιστα λεφτά;

Ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του μετά την κατάκτηση του Europa League

i

Photo by Gonzalo Arroyo - UEFA/UEFA via Getty Images

Ο Μεντιλίμπαρ θα παίρνει οχταπλάσιο μισθό στον Ολυμπιακό - Γιατί στη Σεβίλλη επέλεξε να παίρνει ελάχιστα λεφτά;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:06 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 12.02.2024

Μεγάλη αύξηση στο ετήσιο του εισόδημα φαίνεται πως θα έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έπαιρνε ελάχιστα χρήματα στη Σεβίλλη. Αυτό βέβαια γινόταν συνειδητά, αφού ο Ισπανός επέλεξε να βοηθήσει τον σύλλογο της Ανδαλουσίας.

Νέο πρόσωπο θα έχει στον πάγκο του ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Πέμπτη (15/2), κόντρα στην Φερεντσβάρος, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες το πρωί της Κυριακής (11/2), με την ομάδα να εμπιστεύεται το «βαρύ» του βιογραφικό. 

Ο ίδιος φαίνεται πως θα λαμβάνει έναν μισθό οκταπλάσιο από εκείνον που έπαιρνε στη Σεβίλλη, αυξάνοντας κατά πολύ το ετήσιο του εισόδημα. Αυτό τουλάχιστον τονίζει η ιστοσελίδα «Estadio Deportivo» σε άρθρο αναφορικά με τις οικονομικές απολαβές του Βάσκου προπονητή. Σύμφωνα με το ΜΜΕ, ο Μεντιλίμπαρ εισέπραξε από τη Σεβίλλη τη σεζόν 2022-23 ένα ποσό κοντά στα 200 χιλ. ευρώ, τα οποία και θα έβγαζε αν παρέμενε και την επόμενη χρονιά. 

Πολλά από τα Μέσα της Ισπανίας χαρακτήρισαν μικρό το ποσό αυτό, εντούτοις, ο 62χρονος τεχνικός ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Εκείνος ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο του 2023, με στόχο να την σώσει από τον υποβιβασμό και να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορεί στο UEFA Europa League. Η ομάδα εκείνο το διάστημα δεν βρισκόταν στο καλύτερο φεγγάρι της τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά. 

Τα «φέσια» που άφησαν στο κλαμπ οι Γιουλέν Λοπετέγκι και Χόρχε Σαμπαόλι με τις τεράστιες απολαβές τους έφεραν σε οικονομικό αδιέξοδο την ομάδα. Κάπως έτσι, ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να τη βοηθήσει και να δεχθεί να αναλάβει τις τύχες της, με απολαβές ύψους 200 χιλ. ευρώ. Μάλιστα, το κατόρθωμα του να σηκώσει την κούπα μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς και το να σώσει την ομάδα δεν ανταμείφθηκαν με κάποιο μπόνους, αφού αυτό δεν υπήρχε στην αρχική συμφωνία. 

Αθώος ο Κούγιας!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:00 - 12.02.2024

Αθώος ο Κούγιας!

Ο Αλέξης Κούγιας κρίθηκε αθώος από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μπορεί και πάλι να εισέρχεται σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας, αλλά και σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια.

Εκ των υστέρων και μετά την κατάκτηση του Europa League φάνηκε να υπάρχει πρόθεση ανανέωσής του συμβολαίου του, εντούτοις αυτή τη φορά ο Μεντιλίμπαρ έμοιαζε να αξιώνει περισσότερα λεφτά, σύμφωνα με την «Estadio Deportivo». Αυτή αναφέρθηκε και στη διαφορά τον χρημάτων που θα του προσφέρει ο Ολυμπιακός, τονίζοντας πως θα λαμβάνει 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επικαλούμενη ΜΜΕ της Ελλάδας, ήτοι έναν μισθό οκταπλάσιο από αυτόν που έλαβε στους Ανδαλουσιάνους.