Ρεκόρ για το Ισραήλ κατέγραψε στο ranking της UEFA η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι απειλεί τον  Ολυμπιακό

Ρεκόρ για το Ισραήλ κατέγραψε στο ranking της UEFA η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι απειλεί τον Ολυμπιακό

Γιώργος Σακελλαρίου 23:51 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 29.02.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει σημειώσει την καλύτερη βαθμολογία στο ranking της UEFA για ομάδα του Ισραήλ κι έρχεται να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός καλείται στη φάση των «16» του Europa Conference League ν’ αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ασφαλώς δεν είναι μία κακή κλήρωση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι Πειραιώτες θα πρέπει να δώσουν μάχη για ν’ αποκλείσουν μία παραδοσιακή δύναμη του Ισραήλ.

Την τρέχουσα σεζόν η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε στο πρωτάθλημα πολλά σκαμπανεβάσματα. Είχε προβάδισμα δέκα βαθμών, αλλά το απώλεσε και πλέον βαδίζει χέρι-χέρι με τη Μακάμπι Χάιφα.

Στην Ευρώπη, ωστόσο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει μέχρι στιγμής και πριν να παίξει με τους «ερυθρόλευκους» εξαιρετική σεζόν. Στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης τερμάτισε πρώτη σε όμιλο με τις Γάνδη, Ζόρια και Μπρέινταμπλικ. Έκανε πέντε νίκες και μία ήττα και σημείωσε 14 γκολ, ενώ δέχθηκε εννέα.

Τα επιτεύγματα, μάλιστα, της Μακάμπι Τελ Αβίβ την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη, την έχουν φέρει με 33.500 βαθμούς στην 54η θέση στην κατάταξη της UEFA. Αυτή είναι η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί ισραηλινή ομάδα στην κατάταξη. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία έφτασε στην 58η θέση το 2011.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ranking της UEFA βρίσκεται ψηλότερα από ομάδες όπως οι Μπέτις, Φενέρμπαχτσε, Σέλτικ, Γαλατασαράι, Φιορεντίνα, Μονακό, Μπράιτον. Η συνδικδικήτρια του τίτλου, η Μακάμπι Χάιφα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό την τρέχουσα σεζόν βρίσκεται στην 95η θέση με σκορ 17.000, όπως και η Χάποελ Μπερ Σεβά.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού να θυμίσουμε ότι έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της και στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Την Τετάρτη νίκησε 3-1 με ανατροπή τη Μακάμπι Γιάφα.

Το 1-0 σημείωσε ο Γίτζακ στο 25’ με πέναλτι. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντεπιτέθηκε και στο 43’ ο Τούργκεμαν ισοφάρισε.

Ο Εράν Ζαχάβι δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με ωραίο σουτ πέτυχε στο 80’ το 2-1 και στο 85’ ο ίδιος με νέο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.