Η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τον CAS: «Δικαίωση για την ομάδα μας»

O B

Η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τον CAS: «Δικαίωση για την ομάδα μας»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:31 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 29.02.2024

Ο Ολυμπιακός πήρε πίσω τον έναν βαθμό για την υπόθεση του Χουάνκαρ, με τους «ερυθρόλευκους» να νιώθουν δικαιωμένοι για την απόφαση του CAS.

Mε θετικό τρόπο ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό η πολύκροτη υπόθεση του Χουάνκαρ, η οποία εδώ και μήνες αποτελούσε δικαστικό ζήτημα. Το CAS έκανε γνωστή την απόφασή του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σύμφωνα με αυτή οι Πειραιώτες ναι μεν έχασαν το ματς στα χαρτιά, εντούτοις πήραν πίσω έναν πολύτιμο βαθμό.

Κάπως έτσι, ο σύλλογος του Πειραιά βρίσκεται πλέον στο -4 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, στο -3 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο -1 από τον τρίτο Παναθηναϊκό. Στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων», μετά την απόφαση του CAS, το κλίμα ήταν αρκετά ευχάριστο. Αυτό που διέρρεε από την πλευρά του Ολυμπιακού είναι πως υπάρχει ένα συναίσθημα δικαίωσης ενάντια στο «σαθρό σύστημα της Ελλάδας».

Η μείωση της διαφοράς από την κορυφή, τόσο στο αγωνιστικό σκέλος όσο και στο εξωαγωνιστικό, πλέον, φέρνουν στην ομάδα το αντίθετο κλίμα από εκείνο που είχε δημιουργηθεί μετά την επιβολή της ποινής. Θυμίζουμε πως πριν την περίφημη αναμέτρηση με πρωταγωνιστή τον Χουάνκαρ, ο Ολυμπιακός βρισκόταν πρωτοπόρος στο +2 από τον Παναθηναϊκό.

Ζητά ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο ματς με τον Βόλο ο Ολυμπιακός: «Χωρίς χρονοτριβή η αντικατάστασή του»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:57 - 29.02.2024

Ζητά ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο ματς με τον Βόλο ο Ολυμπιακός: «Χωρίς χρονοτριβή η αντικατάστασή του»

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ για τον αγώνα με τον Βόλο στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League είναι ένθερμος υποστηρικτής ανταγωνίστριας ομάδας έστειλε ο Ολυμπιακός στα αρμόδια όργανα, ζητώντας άμεσα την αντικατάστασή του.

Μετά τα διαδραματιζόμενα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήρθε η κλήση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Stoiximan Super League, η οποία έκρινε ένοχο τον Ολυμπιακό. Στον σύλλογο του Πειραιά επιβλήθηκε η ποινή κεκλεισμένων των θυρών, η ήττα άνευ αγώνα και η αφαίρεση ενός βαθμού, μία απόφαση που δεν άλλαξε ούτε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο CAS και τελικά πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, με το διεθνές δικαστήριο να τους τον επιστρέφει με απόφασή του.