Βγήκε η απόφαση του CAS: Μηδενισμός και επιστροφή ενός βαθμού στον Ολυμπιακό για την κροτίδα στον Χουάνκαρ

O Χουάνκαρ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Βγήκε η απόφαση του CAS: Μηδενισμός και επιστροφή ενός βαθμού στον Ολυμπιακό για την κροτίδα στον Χουάνκαρ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:25 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 29.02.2024

Έπειτα από πολλούς μήνες, ο Ολυμπιακός έμαθε την απόφαση του CAS για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το διεθνές δικαστήριο επέβαλε μηδενισμό στον αγώνα για τους Πειραιώτες, εντούτοις του επέστρεψε τον έναν βαθμό για τα όσα συνέβησαν με τον Χουάνκαρ.

Το σήριαλ με την κροτίδα στον Χουάνκαρ διήρκησε πολλούς μήνες, εντούτοις το απόγευμα της Πέμπτης (29/2) ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Η απόφαση του CAS έγινε γνωστή και σύμφωνα με αυτή, οι Πειραιώτες μηδενίζονται για το ματς με τον Παναθηναϊκό, εντούτοις παίρνουν πίσω τον έναν βαθμό που τους αφαιρέθηκε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Πειραιώτες ναι μεν χάνουν το παιχνίδι κόντρα στο «τριφύλλι» άνευ αγώνα με 3-0, εντούτοις παίρνουν πίσω έναν πολύτιμο βαθμό. Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν στις 22 Οκτωβρίου του 2023, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μαντί Καμαρά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 της ομάδας του. Τότε άρχισαν να πέφτουν διάφορες κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο και μία από αυτές φαίνεται να τραυμάτισε τον Χουάνκαρ, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Ακολούθησε ένα διάστημα περίπου δύο ωρών δίχως παιχνίδι, έως ότου αποφασιστεί τελικά η οριστική διακοπή του.

Μετά τα διαδραματιζόμενα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήρθε η κλήση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Stoiximan Super League, η οποία έκρινε ένοχο τον Ολυμπιακό. Στον σύλλογο του Πειραιά επιβλήθηκε η ποινή κεκλεισμένων των θυρών, η ήττα άνευ αγώνα και η αφαίρεση ενός βαθμού, μία απόφαση που δεν άλλαξε ούτε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο CAS και τελικά πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, με το διεθνές δικαστήριο να τους τον επιστρέφει με απόφασή του.

Ζητά ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο ματς με τον Βόλο ο Ολυμπιακός: «Χωρίς χρονοτριβή η αντικατάστασή του»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:57 - 29.02.2024

Ζητά ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο ματς με τον Βόλο ο Ολυμπιακός: «Χωρίς χρονοτριβή η αντικατάστασή του»

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ για τον αγώνα με τον Βόλο στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League είναι ένθερμος υποστηρικτής ανταγωνίστριας ομάδας έστειλε ο Ολυμπιακός στα αρμόδια όργανα, ζητώντας άμεσα την αντικατάστασή του.

Kάπως έτσι,, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μείωσε την απόφαση από την κορυφή στους 4 βαθμούς και μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο κόλπο του τίτλου. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -3 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο -1 από τους «πράσινους».