«Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει σύντομα πρόταση για τον Λιβάκοβιτς της Φενέρμπαχτσε»

Ντομινίκ Λιβάκοβιτς

i

© (Photo by Ahmad Mora/DeFodi Images via Getty Images

«Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει σύντομα πρόταση για τον Λιβάκοβιτς της Φενέρμπαχτσε»

Κώστας Τόπας 12:17 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 16.05.2024

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Τουρκία ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να καταθέσει σύντομα πρόταση για να τον αποκτήσει.

Χωρίς κόπο και με τρόπο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Λαμία (4-1), στο ματς της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Όσο για το ποιος ήταν αυτός ο τρόπος το όνομά του ήταν Ντανιέλ Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να κάνει εξαιρετικό ματς και να ολοκληρώνει με επιτυχία την «πρόβα» της ομάδας του εν όψει Άστον Βίλα.

Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Ουνάι Έμερι την Πέμπτη (02/05, 22:00) στο «Βίλα Παρκ» με μοναδικό στόχο την απόκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, ενόψει της ρεβάνς στον Πειραιά. Ολα αυτά μετά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στην διαδικασία των πέναλτι πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι Τούρκοι ωστόσο δεν έχουν ξεχάσει τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένη η «Sabah» η οποία αναφέρει πως μετά τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από την Ευρώπη, ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 29χρονος Κροάτης κίπερ βρίσκεται στα ραντάρ των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι σύντομα ετοιμάζονται πρόταση για να τον αποκτήσουν.

Οι Τούρκοι αναφέρουν μάλιστα, πως ο άλλοτε πορτιέρε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είναι ευχαριστημένος στη Φενέρμπαχτσε γι' αυτό και επιθυμεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν να αποχωρήσει από το κλαμπ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Λιβάκοβιτς είχε πάθει το «σοκ της ζωής του», καθώς του είχαν πετάξει ξένα αντικείμενα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Τράμπζονσπορ, με αποτέλεσμα να ματώσει στο πρόσωπο, ενώ επίσης έγινε στόχος επίθεσης από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Ο Κροάτης γκολκίπερ ήταν ένα από τα ονόματα που επηρεάστηκαν περισσότερο από τα γεγονότα στον άκρως τεταμένο αγώνα.

Σύμφωνα με τα νέα της «Hürriyet», αναφέρθηκε ότι ο Λιβάκοβιτς, ο οποίος έτρεμε από φόβο στα αποδυτήρια και δεν μπορούσε να συνέλθει για αρκετή ώρα, είπε: «Η Τουρκία τελείωσε για μένα. Δεν μπορώ να μείνω άλλο εδώ. Θέλω να φύγω».

Ενώ αυτά τα λόγια είχαν σοκαριστική επίδραση στους παίκτες της Φενέρ, ο προπονητής, Ισμαίλ Καρτάλ και οι βοηθοί του μίλησαν με τον 29χρονο κίπερ. και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Ο Λιβάκοβιτς, που χαλάρωσε λίγο μετά το τηλεφώνημα με την οικογένειά του στα αποδυτήρια, πήρε πίσω την απόφασή του να αποχωρήσει στη συνάντησή του με τους διοικούντες την τουρκική ομάδα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η επιθυμία του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν είναι και πάλι ορατή, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του λήγει το 2028.

Να σημειωθεί ότι, ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς έκανε τα πάντα στα δύο παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Κροάτη διεθνή σε πολλές φορές να κρατάει μόνος του ανέπαφη την εστία του. Φυσικά στο τέλος Αραούχο και Βίντα είχαν άλλη άποψη και η Ένωση πήρε την μεγάλη πρόκριση στα playoffs του Champions League, «στέλνοντας» τον Κροάτη τερματοφύλακα στην Τουρκία.