Η ώρα και η μέρα του ημιτελικού του Ολυμπιακού με τη Ναντ
i

©intime

Η ώρα και η μέρα του ημιτελικού του Ολυμπιακού με τη Ναντ

Δημήτρης Χούπης 16:33 - 20.03.2024

Έγινε γνωστή η ημερομηνία και η ώρα που οι νέοι του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν τη Ναντ για τα ημιτελικά του Youth League.

Η φετινή χρονιά για τους νέους του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από ονειρική. Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έχουν καταφέρει να γνωρίσουν την αποθέωση από όλη την Ευρώπη, αφού έχουν φτάσει στα ημιτελικά του Youth League, όπου θα βρουν απέναντί τους τη γαλλική Ναντ.

Μάλιστα, έγινε γνωστή η ώρα και η ημερομηνία όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν κόντρα στον γαλλικό σύλλογο. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 15:00 το μεσημέρι. Το Final Four υπενθυμίζεται ότι θα γίνει στην Ελβετία και ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα στην Πόρτο με τη Μίλαν.

Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά της Ευρώπης, έχουν καταφέρει να αποκλείσουν... μεγαθήρια, όπως η Ίντερ και η Μπάγερν Μονάχου. Αρχικά όμως άφησαν έξω τη Λέτσε, μετά την Γκαμπάλα, στη συνέχεια τους «νερατζούρι», στα προημιτελικά τη Λανς και στον ημιτελικό επικράτησαν με 3-1 της Μπάγερν στο Μόναχο.

«Όταν αυτά τα παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να στηριχτούν. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτό το challenge;»

Λίγο μετά την πρόκριση επί των Βαυαρών, ο προπονητής των νέων του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μεταξύ άλλων σχολίασε ότι η δουλειά που φαίνεται αυτή τη σεζόν, είναι κάτι που το έχουν δουλέψει αρκετό καιρό. Ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να στηριχθούν, όταν ανέβουν στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια δουλειά πολλών ετών, στην οποία έχουν συμβάλει πολλοί άνθρωποι. Ποτέ κάτι που γίνεται στις ακαδημίες δεν είναι δουλειά ενός χρόνου. Είναι μια ομάδα αρκετά ισορροπημένη, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Για την Ελλάδα μπορώ να πω πως έχουμε έναν μοντέρνο σχηματισμό. Είμαστε δίκαια εκεί που βρισκόμαστε. Έχουμε κερδίσει τα πέντε από τα επτά παιχνίδια που έχουμε δώσει. Το σημαντικό είναι να βάλουμε τα παιδιά στη διαδικασία να καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Η πίεση στην μπάλα ήταν ένα από τα κλειδιά για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Πέρα από την ωριμότητα που βγάζουν τα παιδιά, θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και στο πλάνο για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Αυτό ως οφείλεται στους συνεργάτες που υπάρχουν δίπλα μας. Το σημαντικότερο στοιχείο σε έναν προπονητή είναι οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχει τους συγκεκριμένους συνεργάτες. Είναι μια συνολική και συλλογική επιτυχία της ακαδημίας του Ολυμπιακού και δεν πρέπει να μείνει σαν ένα κομμάτι μόνο της Κ19. Είμαστε προνομιούχοι για τις συνθήκες που έχουμε καθημερινά στο Ρέντη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον κύριο Μαρινάκη.

Μυστικά δεν υπάρχουν, το σημαντικότερο στοιχείο σε έναν οργανισμό έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Αυτό μας δίνει την επιτυχία που είναι τα αποτελέσματα. Για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η εξέλιξη αυτών των παιδιών. Είμαστε μπροστά σε κάτι πάρα πολύ δυνατό για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση αυτών των παιδιών στην πρώτη ομάδα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει πράγματα από αυτή τη γενιά.

Έχουμε δει κάποια παιχνίδια της Ναντ. Όλες οι γαλλικές ομάδες βασίζονται στο physicality. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Σ’ αυτά τα παιχνίδια το σημαντικό είναι να μην έχεις ενοχές μετά στα αποδυτήρια για το τι δεν έκανες.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον κ. Γαβαλά μαζί μας και είναι σημαντική η συνεισφορά του. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν την ιστορία του συλλόγου και να ταυτίζονται μ’ αυτή. Είναι σημαντικό να ξέρεις τις ρίζες σου, τι πρεσβεύει η ομάδα και το DNA του συλλόγου. Τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία, έχουν άλλη αποδοχή από τον κόσμο της ομάδας.

Ο κ. Μεντιλίμπαρ ασχολείται αρκετά με την ακαδημία και έχει γνώση για τα παιδιά αυτά. Η προώθησή τους στην πρώτη ομάδα είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, στοιχεία τα οποία δεν έχουμε σαν λαός. Όταν αυτά τα παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να στηριχτούν και να τους δοθεί χρόνος. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτό το challenge;

Υπάρχουν συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή της πρώτης ομάδας τον κ. Κοβάσεβιτς για το αν κάποια παιδιά ακολουθήσουν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι. Όλοι είναι προς αυτή την κατεύθυνση και θα γίνει μια καλή αξιολόγηση».