Ολυμπιακός: Η ψυχολογία και η πειθαρχία είναι που μετρούν

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©intime

Ολυμπιακός: Η ψυχολογία και η πειθαρχία είναι που μετρούν

Διονύσης Βερβελές 15:15 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 17.02.2024

Ο Μεντιλίμπαρ έριξε το βάρος σε έναν τομέα που η ομάδα «πονούσε» πολύ…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από το ματς με τη Φερεντσβάρος αναφέρθηκε στο τι λείπει από την ομάδα. 

Αυτό το οποίο τόνισε μεταξύ άλλων, ήταν η ποιότητα υπάρχει στον Ολυμπιακό και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα από τα στοιχεία που λείπουν από τους «ερυθρόλευκους». Στην πράξη φάνηκε κιόλας αυτό και επιβεβαιώθηκε ο Ισπανός τεχνικός. Η ποιότητα στους Πειραιώτες υπάρχει και αυτή ήταν που έφερε και τη νίκη απέναντι στους Ούγγρους. 

Ο ποιοτικός Γιόβετιτς με τον ποιοτικό Ποντένσε ήταν που μπήκαν στο γήπεδο, κράτησαν την μπάλα και έκαναν λίγο... άνω-κάτω τη Φερεντσβάρος. Όπως επίσης η ποιότητα του Φορτούνη ήταν αυτή που τον έκανε να δει τον Ροντινέι στα δεξιά και να του «ανοίξει» την μπάλα για να έρθει το γκολ από τον Ελ Κααμπί. 

Όπως φάνηκε και μέσα στο γήπεδο αυτά που έλειπαν πριν από την ομάδα του Πειραιά, ήταν δύο βασικά πράγματα. Από τη μία η ψυχολογία του νικητή που θα έπρεπε να έχουν οι ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και από την άλλη η πειθαρχία που έλειπε από την ομάδα. 

Οι παίκτες είχαν μία πειθαρχία στο παιχνίδι τους. Οι γραμμές ήταν όλες κοντά και σε καμία περίπτωση δεν έφυγε από το πλάνο της, ακόμη και όταν στο ξεκίνημα του αγώνα η Φερεντσβάρος πίεζε και έδειχνε επικίνδυνη.

Αυτό είναι έργο Μεντιλίμπαρ

Όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει μία ομάδα στα μέσα και… βάλε της σεζόν και μέσα σε λίγα 24ωρα έχει επίσημο παιχνίδι, όπως είναι λογικό δεν μπορεί να περάσει πολλά στους παίκτες του αναφορικά με συστήματα και τον τρόπο που θα αγωνιστούν. 

Οπότε αυτό που κάνουν είναι να δουλέψουν στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών τους και φυσικά στην πειθαρχία που θα έχουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά είναι τα στοιχεία που προλαβαίνει να δουλέψει ένας καινούργιος προπονητής, αυτά έκανε και ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός τεχνικός μέσα στις προπονήσεις μιλούσε αρκετά στους παίκτες με προσωπικά τετ α τετ και στις οδηγίες που έδινε γενικά στην ομάδα τόνιζε να κρατήσουν τις θέσεις τους οι ποδοσφαιριστές και να μην κάνουν περιττά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» και το αποτέλεσμα ήταν να έρθει η νίκη με μία καλή εμφάνιση…