Ολυμπιακός: Καλά τα λόγια, αλλά οι πόντοι χάνονται…
i

Μίτσελ / © Intime

Ολυμπιακός: Καλά τα λόγια, αλλά οι πόντοι χάνονται…

Καλά είναι τα λόγια και οι απόψεις του Μίτσελ, αλλά η εικόνα στα Γιάννινα, θύμισε καλοκαίρι και έναν προκάτοχό του. Ο Ισπανός τεχνικός έχει το άγχος του γιατί οι χαμένοι πόντοι της ομάδας, επηρεάζουν και τη δική του εικόνα. Ενδεχομένως και το μέλλον…

Νέα μηνύματα λέει του Μίτσελ και… γκάζια στο Ρέντη. Αν το πιστεύουν οι παίκτες και όλα τα σχετικά. Είναι μια θεωρία κι αυτή, γιατί το 2-2 στα Γιάννινα αποτέλεσε ένα ισχυρό σοκ, με τον χειρότερο τρόπο. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Και δεν είναι μόνο αυτό. 

Ακολουθεί η γκέλα του Παναθηναϊκού, μένεις στο -12. Υπάρχει, όμως και μια άλλη διαφορά. Πλέον ο Ολυμπιακός μπροστά του έχει και την ΑΕΚ, αλλά και τον ΠΑΟΚ, εκτός των «πρασίνων». Καλά είναι τα λόγια, οι απόψεις του Μίτσελ, αλλά η κατάσταση και η εικόνα στα Γιάννινα, θύμισαν καλοκαίρι και έναν προκάτοχό του. 

Τότε που ο Μαρτίνς πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για τα ματς με την Μακάμπι, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι ομιλίες στο Ρέντη, είναι μια ανάγκη. Όταν κάτι δεν πάει καλά, το συζητάς. Προσπαθείς να το αναλύσεις, ειδικά αν ως προπονητής έχεις και μια ισχυρή προσωπικότητα, όπως είναι ο Μίτσελ. Έχει και αυτός το άγχος του. Ξέρει πως οι χαμένοι πόντοι της ομάδας, επηρεάζουν και τη δική του εικόνα. Ενδεχομένως και το μέλλον… 

Η αποστολή που ανέλαβε, δεν ήταν εύκολη. Κάθε άλλο, πολλά εμπόδια που με νέες απώλειες έγιναν και περισσότερα. Δέκατη τέταρτη η αγωνιστική η ομάδα είναι στο -12 από την κορυφή. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τους «ερυθρόλευκους» που καλούνται να δουν την πραγματικότητα και όχι την επιθυμία. 

Στα Γιάννινα, άφησαν δύο πολύτιμους πόντους. Όχι μόνο για την ουσία, αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας. Γιατί στην προσπάθεια επιστροφής στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός στο πλευρό του θέλει και τον κόσμο του. Έχει στηρίξει ως τώρα, προσπαθεί, αλλά περιμένει και από την ομάδα. Και ο Μίτσελ άλλωστε, θέλει κάτι καλύτερο. 

Εννιά ματς πρωταθλήματος έχει παίξει, μετράει πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Και ειδικά στα ματς με ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αλλά και με ΠΑΣ Γιάννινα εκτός θα μπορούσε να έχει καλύτερες λύσεις, καλύτερες επιλογές. Το κατάλαβε, αλλά ο χρόνος και η ανάγκη για βαθμούς, «καίνε» τους Πειραιώτες.