«Κοντά στη Σασουόλο ο Σολμπάκεν» που απασχόλησε τον Ολυμπιακό

Όλα Σολμπάκεν

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

«Κοντά στη Σασουόλο ο Σολμπάκεν» που απασχόλησε τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 12:11 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 31.08.2023

Ο 24χρονος Νορβηγός εξτρέμ Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος είχε απασχολήσει το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα από τη μετακίνηση του στη Σασουόλο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και ένα από τα ονόματα που εξετάστηκαν, ήταν αυτό του Όλα Σολμπάκεν. Πρόκειται για τον 24χρονο Νορβηγό εξτρέμ της Ρόμα, ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται από τον Ζοσέ Μουρίνιο και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «tuttomeractoweb», ο Σολμπάκεν βρίσκεται κοντά στη μετακόμισή του στη Σασουόλο, στην οποία θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Τη φετινή σεζόν, έχει καταγράψει μόλις 22 λεπτά συμμετοχής με τη Ρόμα, στην ήττα της ομάδας του από την Ελλάς Βερόνα με το τελικό 2-1.

Ο Σολμπάκεν πήγε στη Ρώμη τον Ιανουάριο του 2023, ως ελεύθερος από την Μπόντο Γκλιμτ. Στην ομάδα της χώρας του αγωνίστηκε 91 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 20 γκολ και 24 ασίστ. Στην Ρόμα, έχει καταγράψει 15 συμμετοχές, στις οποίες αριθμεί ένα γκολ και δύο ασίστ. Στα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας του, έχει αγωνιστεί ως δεξί εξτρέμ(68 παιχνίδια), ενώ έχει αγωνιστεί και 45 φορές στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Μπόντο Γκλιμπτ στην εξαιρετική παρουσία της την σεζόν 2021-2022 στο UEFA Conference League με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 11 συμμετοχές. Η ομάδα της Νορβηγίας, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης.