Με Φορτούνη και μπάλες... θανάτου η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (vids)

Χρήστος Μουρίκης και Κώστας Φορτούνης

i

© Intime

Με Φορτούνη και μπάλες... θανάτου η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (vids)

Γιώργος Περπερίδης 13:54 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 13.07.2023

Κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκε ο Κώστας Φορτούνης το πρωί της Πέμπτης (13/07). Μέρος του προγράμματος και ατομικό για τον Ζίνκερναγκελ. Η ιδιαίτερη άσκηση του Ναδάλες με τις λαστιχένιες μπάλες και δουλειά στην τεχνική.

Αυστρία, ημέρα 8η για τον Ολυμπιακό. Η προετοιμασία των Πειραιωτών συνεχίστηκε με την πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (13/07) στο Μιλς. Σε αυτή συμμετείχε κανονικά και ο Κώστας Φορτούνης, που στο απογευματινό πρόγραμμα της Τετάρτης (12/07) είχε κινηθεί πιο συντηρητικά, καθώς οι μετρήσεις στα gps είχαν δείξει σημάδια καταπόνησης

Εντούτοις, ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπήκε κανονικά με τους συμπαίκτες του στην προπόνηση της Πέμπτης. Ο Ζίνκερναγκελ ξεκίνησε με την ομάδα και συνέχισε με ειδικό πρόγραμμα.

Ο Ναδάλες, φρόντισε με τις ασκήσεις του να δώσει ξανά μπόλικο κέφι στους παίκτες. Ο προπονητής φυσικής κατάστασης των «ερυθρολεύκων» μαζί με τον Χρήστο Μουρίκη, έχουν τον τρόπο τους. Η φύση του προγράμματος είναι τέτοια που καταφέρνουν να πάρουν από τους παίκτες τρεξίματα και βελτίωση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, ενώ παράλληλα διατηρούν το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Οι ασκήσεις είναι διαδραστικές και κρατάνε τον ανταγωνισμό στα ύψη, με τους παίκτες να μην καταλαβαίνουν την κούραση καθώς το χαίρονται. Είναι κι αυτός ένας πολύ «ψαγμένος» τρόπος για να διατηρείται ένα εξαιρετικό κλίμα στις προπονήσεις και τα αποδυτήρια. 

Άλλωστε, τόσο ο Μαρτίνεθ όσο και ο Κορδόν είναι της άποψης πως ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να ξαναγίνει ομάδα σε όλα και αυτό τονίζουν σε κάθε ευκαιρία στις ομιλίες τους προς τους ποδοσφαιριστές. Φροντίζοντας την ίδια στιγμή να νιώθουν άνετα όλοι με όλους.

Όπως θα δείτε και στα βίντεο, η άσκηση με τις μεγάλες λαστιχένιες μπάλες ήταν από αυτές που ευχαριστήθηκαν πολύ οι παίκτες. Την ίδια ώρα η σωστή εκτέλεση της απαιτούσε αντανακλαστικά, οξυδέρκεια, διαρκή κίνηση, έκρηξη, ταχύτητα, αλλαγές κατεύθυνσης και στρατηγική. 

Ακόμη και ασυνείδητα, οι ποδοσφαιριστές λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο, στοιχείο που θα τους γίνει βίωμα και θα βγαίνει ενστικτωδώς στο χορτάρι σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν σε μια άσκηση τεχνικής με τακτικά στοιχεία. Με στύλους, ανδρείκελα, πάσες, αλλαγές κατεύθυνσης και εκτέλεση σε μικρή εστία.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πατήσουν χορτάρι, εντούτοις ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα τους κάνει ανάλυση μέσω βίντεο προκειμένου να τους δείξει στοιχεία της τακτικής που πρέπει να ακολουθούν αλλά και τα όποια λάθη τους μέσα από τις προπονήσεις, στις εικόνες που παρέχουν τα drones που πετάνε καθ' όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων. 

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Κανέ στην Πάφο - Ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο ιδιοκτήτης της κυπριακής ομάδας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:09 - 13.07.2023

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Κανέ στην Πάφο - Ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο ιδιοκτήτης της κυπριακής ομάδας

Η Πάφος FC ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαμαντού Κανέ από τον Ολυμπιακό. Ο ιδιοκτήτης του κυπριακού συλλόγου ευχαρίστησε δημόσια τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη βοήθεια του στην επίτευξη της συμφωνίας.

Την Παρασκευή (14/07, 12:45) ο Ολυμπιακός θα δώσει το δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους, αντιμετωπίζοντας την Νόρτζελαντ στο Σβατς.