Ροντινέι: «Δουλεύουμε πολύ στην πίεση, αλλάζει την ομάδα ο Μαρτίνεθ» (vid)

Ο Ροντινέι σε δηλώσεις του επί αυστριακού εδάφους, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, τόνισε πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλάζει την ομάδα και επιμένει πολύ στο στοιχείο της πίεσης. Επεσήμανε δε πως στόχος του είναι να δουλεύει καθημερινά με προσήλωση ώστε να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στην ομάδα.

Από τις 5 Ιουλίου ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Αυστρία όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας. Ανάμεσα στην 23άδα της αποστολής φιγουράρει και το όνομα του Ροντινέι. Ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν την περσινή σεζόν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τα ερυθρόλευκα.

Ο Βραζιλιάνος μπακ δείχνει πλήρως προσαρμοσμένος πλέον στον Ολυμπιακό. Και είναι από τις φυσιογνωμίες που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής στην προετοιμασία επί αυστριακού εδάφους. Όχι μόνο για τον ζήλο του στις προπονήσεις αλλά και γιατί είναι πια ένα ενεργό κομμάτι των αποδυτηρίων, συμβάλλοντας στο καλό κλίμα μεταξύ των μελών της ομάδας

Μετά τον Μασούρα, ο Ροντινέι είναι ο δεύτερος παίκτης που στήθηκε μπροστά από τις κάμερες, προκειμένου να δεχθεί τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που είναι στην Αυστρία για να καλύψουν την καθημερινότητα των Πειραιωτών. Δεν μιλάμε για κανονική... ανάκριση, καθώς το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης δεν μπορούσε να περιμένει. 

Μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος μπακ τόνισε πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλάζει την ομάδα και επιμένει πολύ στο στοιχείο της πίεσης. Επεσήμανε δε πως στόχος του είναι να δουλεύει καθημερινά με προσήλωση ώστε να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στην ομάδα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος μπακ στους απεσταλμένους του Τύπου στην Αυστρία:

Για τoν τρόπο που κυλάει η προετοιμασία: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, η προετοιμασία είναι αυτή που μου δείχνει το δρόμο για όλη τη χρονιά. Δείχνει πολλά πράγματα για το πως θα δουλέψουμε μέσα στη χρονιά. Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ καλά και δουλεύω πολύ σκληρά ώστε να είμαι ακόμα πιο καλά όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια».

Για την φιλοσοφία παιχνιδιού που φέρνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Δουλεύουμε διάφορα πράγματα με τον προπονητή. Πάντα αλλάζουν πράγματα όταν αλλάζεις έναν προπονητή. Αυτό που μας ζητάει είναι η πίεση. Να πιέζουμε τον αντίπαλο όταν έχει την κατοχή της μπάλας. Και νομίζω πως έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να το κάνουν αυτό. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε αυτή την πίεση. Είναι ένας τρόπος που ταιριάζει με τους παίκτες που έχουμε».

Για τη νέα σεζόν και τον ανταγωνισμό: «Πάντα πάλευα για μια θέση στις ομάδες τις οποίες ήμουν. Σίγουρα είμαι ένας έμπειρος παίκτης, 31 χρονών, τα έχω δει όλα και πιστεύω πως μόνο με προπόνηση και δουλειά μπορώ να δείξω πως αξίζω μια θέση στον Ολυμπιακό. Είναι το μόνο που μετράει. Πρέπει να κοιτάξω το τι κάνω εγώ στο γήπεδο μέσα από την προπόνηση. Είναι σημαντικό που στον Ολυμπιακό έχουν έρθει ποδοσφαιριστές που δημιουργούν ανταγωνισμό και παλεύουν σε όλες τις θέσεις. Αλλά μόνο με δουλειά στους αγώνες και τις προπονήσεις μπορώ να δείξω πως αξίζω μια θέση στην ομάδα».