Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι αποφασισμένος να πετύχει

Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι αποφασισμένος να πετύχει

Γιώργος Περπερίδης 10:00 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 12.07.2023

Διατηρεί ένα τυπικό προφίλ εκτός αποδυτηρίων, δεν είναι διαχυτικός, μοιάζει πάντα βυθισμένος στις σκέψεις του και απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Η γλώσσα του σώματος μιλάει για τον Μαρτίνεθ και «λέει» πως ήρθε στον Ολυμπιακό αποφασισμένος να πετύχει.

Πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι το φετινό για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ουσιαστικά επιχειρούν ένα restart μετά από μια κακή χρονιά, που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τίποτα δεν λειτούργησε καλά. Και ήταν φυσιολογικό επόμενο να προχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε... ανοικοδόμηση. 

Πολλές οι αλλαγές, με τον Αντόνιο Κορδόν να παίρνει τα κλειδιά επί του αγωνιστικού και όχι μόνο. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει λόγο σε οτιδήποτε αφορά την καθημερινότητα της ομάδας και παίρνει τις αποφάσεις.

Ήδη -και πριν καν την πρόσληψη του Κορδόν- η «εκκαθάριση» του ρόστερ έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Και συνεχίζεται, καθώς είναι βέβαιο πως ένας αριθμός παικτών που βρίσκεται στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν θα φτάσει ως την τελική επιλογή.

Και η μπάλα είναι στα πόδια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα με παράσημο την δουλειά του στη Γρανάδα αλλά και ένα προβληματικό πέρασμα από την Εσπανιόλ

Το δείγμα ακόμη είναι μικρό, ωστόσο αν η παρουσία του εδώ στην Αυστρία εκπέμπει κάτι πολύ συγκεκριμένο, είναι πως ήρθε στον Ολυμπιακό αποφασισμένος να πετύχει. Διατηρεί ένα τυπικό προφίλ εκτός αποδυτηρίων, δεν είναι διαχυτικός, μοιάζει πάντα βυθισμένος στις σκέψεις του και απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει.

Μιλάει πολύ στους παίκτες του, τους εξηγεί τι θέλει από αυτούς και γιατί. Είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του, στους οποίους δείχνει εμπιστοσύνη. Δεν μοιάζει συγκεντρωτικός, αντίθετα μοιράζει αρμοδιότητες και επιβλέπει. Είναι αυτός που καταστρώνει το πρόγραμμα, ωστόσο την ώρα της προπόνησης δεν διστάζει να αφήσει τους βοηθούς του να καθοδηγήσουν τους παίκτες. 

Παρεμβαίνει ο ίδιος όπου θεωρεί πως χρειάζεται, είναι λεπτολόγος, έχει προγραμματισμένη ακόμη και την ώρα που οι παίκτες του θα πιουν νερό στη διάρκεια της προπόνησης. Φαίνεται λάτρης της πειθαρχίας, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ούτε την ώρα που θα μαζευτούν οι παίκτες του για το φαγητό.

Την ίδια στιγμή έχει μια προτεραιότητα μεγαλύτερη και από τις μεταγραφές. Συμμερίζεται την άποψη του Κορδόν, πως το πρώτο πράγμα που χρειάζεται ο Ολυμπιακός δεν είναι προσθήκες. Αλλά να ξαναγίνει ομάδα. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια καθημερινότητα όπου όλοι γνωρίζουν τον ρόλο τους και ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες. 

Προφανώς και ο Μαρτίνεθ γνωρίζει πως είναι σημαντικό το κομμάτι της ενίσχυσης. Άλλωστε θα έχει πλέον στη διάθεση του δύο ακόμη παίκτες, τους Ιμπόρα και Κίνι. Με στόπερ και φορ να ακολουθούν στο χρονοδιάγραμμα των μεταγραφών. Εντούτοις ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει πως από μόνο του αυτό δεν φτάνει. Γι' αυτό και επιμένει στους κανόνες που (πρέπει να) διέπουν μια ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μαρτίνεθ συνεχίζει απερίσπαστος τη δουλειά του, με όσους έχει στην διάθεση του για την ώρα. Άλλωστε γνωρίζει καλά πως έχει έρθει σε έναν σύλλογο συνώνυμο της πίεσης και η πίστωση χρόνου έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. 

Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη της Ευρώπης και ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως τα περιθώρια λάθους είναι πολύ στενά. Έχει οριοθετήσει τους στόχους λοιπόν, με πρώτο και σημαντικότερο να δημιουργήσει ένα σύνολο με αγωνιστική ταυτότητα στο γήπεδο και προοπτική να διεκδικήσει όλα όσα του αναλογούν με το ξεκίνημα της νέας σεζόν.