Η UEFA θυμήθηκε την γκολάρα του Πεπ Μπιέλ στο Κοπεγχάγη - ΠΑΟΚ (vid)

Το γκολ του Πεπ Μπιέλ

i

© PrtScr

Η UEFA θυμήθηκε την γκολάρα του Πεπ Μπιέλ στο Κοπεγχάγη - ΠΑΟΚ (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:40 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 11.07.2023

Λίγο πριν πάρει τη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, ο Πεπ Μπιέλ είχε πετύχει ένα φανταστικό γκολ στο ματς της Κοπεγχάγης απέναντι στον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference League.

Μπορεί τη σεζόν που μας πέρασε, ο Πεπ Μπιέλ να αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα γήπεδα της Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου του 2021 η Κοπεγχάγη είχε κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ για τη φάση των ομίλων του Confernece League

Σε εκείνη την αναμέτρηση, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε «αποδράσει» από τη Δανία με σπουδαίο διπλό (1-2) κι έκανε ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Το μοναδικό γκολ για τους γηπεδούχους το είχε πετύχει ο Πεπ Μπιέλ, ο οποίος πλέον αγωνίζεται με τα «ερυθρόλευκα».

Πριν λίγες ώρες, η UEFA θυμήθηκε το υπέροχο γκολ του Ισπανού και το δημοσίευσε στα social media. Σε ότι αφορά την έκβαση του ματς, ο «Δικέφαλος» εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή που απέκτησε μόλις από το 8ο λεπτό και πήρε ένα ισχυρό προβάδισμα χάρη στα γκολ των Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Δανίας ήταν να μειώσει με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 80ο λεπτό έπιασε ένα δύσκολο εναέριο σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του πλέον Πασχαλάκη.

Εκείνη την χρονική περίοδο, ο Πεπ Μπιέλ αποτελούσε βασικό κομμάτι στο ρόστερ της Κοπεγχάγης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος Ισπανός βρήκε δίχτυα και στο ματς της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-2), κάνοντας έτσι το 2/2 απέναντι στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη

Συνολικά με τη φανέλα της δανέζικης ομάδας, ο Μπιέλ μέτρησε 32 γκολ και 28 ασίστ σε 128 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αποτελώντας έτσι έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες που πέρασαν από τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την απόκτηση του Πεπ Μπιέλ, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν, η απόδοση του 26χρονου ποδοσφαιριστή με την «ερυθρόλευκη» φανέλα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, ενώ συνολικά ο ίδιος πραγματοποίησε 39 εμφανίσεις σε Ελλάδα κι Ευρώπη, με απολογισμό 10 γκολ και τέσσερις ασίστ.