Στην Αυστρία και στην διάθεση του Μαρτίνεθ οι Ιμπόρα και Κίνι

Ιμπόρα

i

© Intime

Στην Αυστρία και στην διάθεση του Μαρτίνεθ οι Ιμπόρα και Κίνι

Γιώργος Περπερίδης 01:07 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 01:15 - 12.07.2023

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης τους, Ιμπόρα και Κίνι βρίσκονται στην Αυστρία από το βράδυ της Τρίτης (11/07), προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή του Ολυμπιακού και να τεθούν υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Την Δευτέρα (10/07) νωρίς το απόγευμα, πρώτος ο Ιμπόρα προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στον Ολυμπιακό. Λίγες ώρες μετά, το βράδυ της ίδιας μέρας, έφτασε στη χώρα μας και ο Κίνι για τον ίδιο λόγο.

Αφού προχώρησαν στα διαδικαστικά και ανακοινώθηκαν αμφότεροι την Τρίτη (11/07), μπήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό την Αυστρία, προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή του Ολυμπιακού, που πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της με φόντο τις αυστριακές Άλπεις. 

Η πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (12/07) θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου που έχουν καταλύσει οι Πειραιώτες. Και το απογευματινό πρόγραμμα θα γίνει εκτός απροόπτου στο προπονητικό κέντρο. Εκεί οι δύο νεοφερμένοι Ισπανοί, θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν χορτάρι για πρώτη φορά μαζί με τους νέους τους συμπαίκτες. 

Οι τρεις τελευταίες μέρες στην Αυστρία κύλησαν με τρομακτική ζέστη για τα δεδομένα της χώρας. Ωστόσο το βράδυ της Τρίτης οι καταιγίδες έκαναν την εμφάνιση τους. Οι μετεωρολόγοι δίνουν βροχές τις επόμενες μέρες, ωστόσο αυτό ίσχυε και τις προηγούμενες... Σε κάθε περίπτωση, ο καιρός θα παίξει τον ρόλο για τον τρόπο που θα κυλήσουν οι προπονήσεις του Ολυμπιακού στο Μιλς το επόμενο διάστημα.

Ο Ιμπόρα αποτέλεσε μια επιλογή εμπειρίας και παραστάσεων για να καλυφθεί εν πρώτοις το κενό στη θέση «6». Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση για τον ρόλο του αμυντικού μέσου, εντούτοις μοιάζει ως πιθανή εξέλιξη.

Ο Κίνι πήρε το χρίσμα προκειμένου να δημιουργηθεί βάθος στους ακραίους μπακ. Παίζει κατά βάση την θέση του δεξιού μπακ, ωστόσο μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο εφόσον παραστεί ανάγκη. Παίκτης που διακρίνεται περισσότερο για την τακτική του προσήλωση, την οξυδέρκεια και το καθαρό μυαλό, παρά την τεχνική του ικανότητα.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Ιμπόρα όσο και ο Κίνι μπαίνουν πλέον στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού και θα αποτελέσουν δύο έξτρα λύσεις στα χέρια του Μαρτίνεθ. Μένει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν υπάρχει περίπτωση να κάνουν έστω και μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στο φιλικό της Παρασκευής (14/07) με τη Νόρτζελαντ.