«Επανέρχεται ο Ολυμπιακός για Ακουόκου» (vid)

Πολ Ακουόκου

i

Πολ Ακουόκου/ ©Photo by Fran Santiago/ Getty Images

«Επανέρχεται ο Ολυμπιακός για Ακουόκου» (vid)

Sportal newsroom 11:21 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 29.08.2023

Σύμφωνα με τους Ισπανούς το όνομα του Πολ Ακουόκου επανέρχεται στη μεταγραφική ατζέντα του Ολυμπιακού.

O Ολυμπιακός συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση και συχνά πυκνά κυκλοφορούν δημοσιεύματα με διάφορα ονόματα ποδοσφαιριστών που τους συνδέουν με τους «ερυθρόλευκους». 

Ένα από τα ονόματα που έχουν γραφτεί στο παρελθόν για τους Πειραιώτες κι επαναφέρουν στο προσκήνιο οι Ισπανοί, οι οποίοι από τη μέρα που ανέλαβαν οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ καθήκοντα στον Ολυμπιακό ασχολούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση με τους «ερυθρόλευκους», είναι κι αυτό του Πολ Ακουόκου της Ρεάλ Μπέτις.

Συγκεκριμένα δημοσίευμα στο «Estadiodeportivo» αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να ασχοληθεί με την περίπτωση του Ιβοριανού μέσου στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, καθώς άλλαξαν τα δεδομένα σχετικά με την παραμονή του στην ισπανική ομάδα. 

Ο λόγος είναι ότι πάρθηκε απόφαση για παραμονή του Γκουίντο Ροντρίγκες στους «βερδιμπλάνκος». Η Μπέτις απέρριψε πρόταση της Λιόν έναντι 12+3 εκατ. ευρώ, ενώ ο 29χρονος Αργεντινός μέσος ανανέωσε με καλύτερους όρους μάλιστα το συμβόλαιο του.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα τον Ακουόκου και το μέλλον του στην ισπανική ομάδα. Με βάση τα τελευταία δεδομένα ο Ολυμπιακός και άλλες ομάδες επανέρχονται για την απόκτηση του 25χρονου μέσου (20/12/1997) , σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μάλιστα, εκτός από τους «ερυθρόλευκους» επισημαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τις Χετάφε, Βαλένθια και Γρανάδα. Η τελευταία μάλιστα φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές, ενώ την απόκτηση του Ιβοριανού μέσου επιθυμούν και ομάδες από τη Μέση Ανατολή και το Μεξικό.

Τέτοια εποχή πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει προπονητή και μετρούσε ήδη έναν αποκλεισμό…
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:06 - 28.08.2023

Τέτοια εποχή πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει προπονητή και μετρούσε ήδη έναν αποκλεισμό…

Ιδανικό είναι το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, αφού μετράει ένα αήττητο σερί, μία (σχεδόν δύο) πρόκριση στο Europa League και δύο τρίποντα στο πρωτάθλημα. Τέτοια εποχή, έναν χρόνο πριν, δεχόταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο…

Ο Ακουοκού αρέσει στους Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν όπως αναφέρεται, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Ο Ιβοριανός μέσος άρχισε την καριέρα του στη φινλανδική Εκενές το 2016 και πήγε δανεικός στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ως το καλοκαίρι του 2018. Από εκεί συνέχισε στο Ισραήλ, αλλά στη Μακάμπι Ρισόν, ενώ από το 2018 ανήκει στην Μπέτις, αρχικά για δύο σεζόν στην Β’ ομάδα και από το 2020 στην πρώτη ομάδα. Με τη φανέλα της ομάδας των «βερδιμπλάνκος» μετρά συνολικά 42 συμμετοχές και 1 ασίστ, ενώ είναι διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πρώτη συμμετοχή του Ακουόκου στην εθνική ήταν στις 22 Μαρτίου του 2022, ενώ συνολικά έχει 4 ματς με το εθνόσημο σε όλα ως αλλαγή.