Ο Βαλμπουενά που θέλει και η επόμενη μέρα

Ματιέ Βαλμπουενά

i

©intime

Ο Βαλμπουενά που θέλει και η επόμενη μέρα

Οι δηλώσεις του Γάλλου για το μέλλον και μια πρώτη σκέψη του Ολυμπιακού.

Είναι στα 39 του. Σεπτέμβρη του 2023 τα κλείνει. Ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 και κρίνοντας από την συμπεριφορά του μετά το ματς με τον Βόλο, πολλοί πίστεψαν πως ήρθε η ώρα για το τέλος της καριέρας του.

Ο Γάλλος άσος, κατάφερε πολλά, είχε μια απίστευτη διαδρομή, αγαπήθηκε όπου κι αν έπαιξε. Κι ενώ μετά από 150 ματς και 18 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού φαίνεται πως έχουν έρθει οι τίτλοι του τέλους, ο ίδιος με τις δηλώσεις του, φαίνεται να αφήνει ανοιχτό παράθυρο, μήπως παίξει ένα χρόνο ακόμη…

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όμως; Προφανώς και για τον Γάλλο, θα κληθεί να αποφασίσει ο νέος προπονητής. Και παλιότερα φαινόταν ότι θα τελείωνε, αλλά ο Μαρτίνς έλεγε να μείνει, να συνεχίσει, «τον θέλω…». Κι έτσι γινόταν, όπως και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, μέχρι ο τελευταίος να γίνει γενικός αρχηγός της ομάδας.

Τι εξήγηση, όμως, έχει η ατάκα του Γάλλου άσου; Προφανώς και είναι ένα «μήνυμα» για να διερευνήσει και τις προθέσεις του Ολυμπιακού. Του αρέσει στην Ελλάδα, περνά καλά. Είναι κι ένας ποδοσφαιριστής που έχει άριστη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και όλους μέσα στην ομάδα. Αυτό, είναι το «bonus» που «έχτισε» στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό.