O Φέλιξ Μπριχ, διαιτητής του ντέρμπι, μίλησε για το τέλος της σεζόν: «Η πίεση είναι τεράστια»

Φέλιξ Μπριχ

i

© Intime

O Φέλιξ Μπριχ, διαιτητής του ντέρμπι, μίλησε για το τέλος της σεζόν: «Η πίεση είναι τεράστια»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:45 - 07.05.2023

Στην δυσκολία που έχουν οι αγώνες στο τέλος της σεζόν αναφέρθηκε ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Φέλιξ Μπριχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο - κεκλεισμένων των θυρών - «Γ. Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό, με φόντο την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε ένα παιχνίδι που αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων Covid από μεριάς «πράσινων»

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φέλιξ Μπριχ, παραχώρησε δηλώσεις σε Μέσο της πατρίδας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ρέφερι.

Ο Φέλιξ Μπριχ έρχεται στην Ελλάδα για να διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:44 - 07.05.2023

Ο Φέλιξ Μπριχ έρχεται στην Ελλάδα για να διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο

Ο Φέλιξ Μπριχ θα σφυρίξει κανονικά το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Δευτέρας (8/5) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την ένατη αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League.

«Δυστυχώς ο διαιτητής είναι εκείνος που συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια. Κανείς δεν θα τον επαινέσει δημοσίως εάν κάνει ένα καλό παιχνίδι. Υπάρχουν ωστόσο ποδοσφαιριστές και συνεργάτες των ομάδων που θα σου χτυπήσουν την πλάτη στα αποδυτήρια.  Πριν από κάθε ματς και ειδικά προς το φινάλε της σεζόν η πίεση είναι τεράστια και αυξάνεται κατά την διάρκεια του αγώνα. Σκοπός μου είναι να νικήσει η καλύτερη ομάδα και το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο.

Παρακολουθώ ποδόσφαιρο κάθε εβδομάδα. Ασφαλώς, τραβώ την προσοχή όλων με τις αποφάσεις μου, εάν όμως το αποτέλεσμα είναι δίκαιο σημαίνει πως έχω κάνει σωστά την δουλειά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Θυμίζουμε πως ο Μπριχ έχει σφυρίξει τη σεζόν 2020-21 τη νίκη με 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια χρονιά αποτέλεσε τον ρέφερι στην ήττα των Πειραιωτών με 2-0, στο Φάληρο, από την Πόρτο για τους ομίλους του Champions League. Την περίοδο 2013-14, παράλληλα, ανέλαβε την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4, επίσης για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, ήταν διαιτητής στη ρεβάνς του Κυπέλλου UEFA με τη Ρέιντζερς τη σεζόν 2007-08, όταν οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν στο φινάλε 1-1 και προκρίθηκαν. Τον Αύγουστο του 2009 ήταν διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 για τα προκριματικά του Champions League. Την περασμένη σεζόν, παράλληλα, σφύριξε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης 0-1 για τα playoffs και το Άρης-ΠΑΟΚ 0-0 για την κανονική διάρκεια.