Ο Γιόβετιτς το προβάδισμα, αλλά…

Γιόβετιτς - Μαρτίνεθ

i

©Intime

Ο Γιόβετιτς το προβάδισμα, αλλά…

Διονύσης Βερβελές 17:45 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 30.11.2023

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ χάρηκε και για την… επιστροφή του Ελ Κααμπί.

Λίγες… ώρες έμειναν για τη δύσκολη αναμέτρηση που έχει ο Ολυμπιακός με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία για το Europa League και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες σκέψεις από την πλευρά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για το αρχικό σχήμα της ομάδας του Πειραιά. Ο Ισπανός τεχνικός αναφορικά με την επιθετική του γραμμή αυτήν τη στιγμή «βλέπει» τον Στέφαν Γιόβετιτς πιο κοντά ως το βασικό του φορ, καθώς θεωρεί πως είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Δεν είναι όμως μόνο η κατάσταση του Μαυροβούνιου, έχει να κάνει και με τα στοιχεία που θέλει να έχει στο παιχνίδι του.

Μέσα στη Γερμανία ο Ολυμπιακός θα δεχτεί πίεση από τη Φράιμπουργκ και αυτό είναι κάτι λογικό, αλλά και αναμενόμενο. Οπότε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» θέλει έναν ποδοσφαιριστή στην επίθεση που θα έχει την ικανότητα να κρατάει την μπάλα και να μοιράζει παιχνίδι. Πέρα από τον Φορτούνη δηλαδή να έχει και τον Γιόβετιτς που θα μπορεί να κρατάει την μπάλα στα πόδια του και να δίνει κατοχή στον Ολυμπιακό. Να κερδίσει φάουλ, να διεκδικήσει την μπάλα.

Είναι και παίκτης ο οποίος μπορεί να κρατάει και την αμυντική γραμμή της Φράιμπουργκ πίσω και να μη βγαίνει όλη η ομάδα στην επίθεση. Το έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει σε ματς της η Φράιμπουργκ, το έζησε για τα καλά πέρσι ο Ολυμπιακός, όχι τόσο στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη.

Ποντάρει πάνω στον Γιόβετιτς ο Μαρτίνεθ. Από την άλλη ο Ελ Κααμπί δεν… έχει τις ίδιες κατοχές μπάλας, αλλά μπορεί να βγάλει ενέργεια. Κι αυτό, είναι κάτι που «ζυγίζει» ο κόουτς του Ολυμπιακού. Ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να γίνει έκπληξη και να μην ισχύσει ότι ο Γιόβετιτς έχει το προβάδισμα για να πάρει φανέλα βασικού έναντι του Ελ Κααμπί. Μπορεί να επηρεάσει το γκολ του Μαροκινού κόντρα στον Παναιτωλικό και η επιστροφή του στο σκοράρισμα; Θα φανεί σε λίγες ώρες…