Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς «φτιάχνει» όλη την επίθεση

Στέφαν Γιόβετιτς

i

©intime

Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς «φτιάχνει» όλη την επίθεση

Διονύσης Βερβελές 09:53 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 08.04.2024

Η ποιότητα του Μαυροβούνιου είναι τέτοια που κάνει τους συμπαίκτες του να φαίνονται ακόμη περισσότερο…

Δεν είναι κάτι καινούργιο πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμπιστεύεται τον Στέφαν Γιόβετιτς και του δίνει χρόνο συμμετοχής. Το καινούργιο είναι πως ο Βάσκος έχει δώσει στα δύο τελευταία ματς φανέλα βασικού στον έμπειρο επιθετικό και μάλιστα απέναντι στη Λαμία έβγαλε και το πρώτο του 90λεπτο με τους «ερυθρόλευκους».

Δεν είχε υπάρξει μέχρι τώρα παιχνίδι στο οποίο να έμεινε μέσα ο Γιόβετις μέχρι το σφύριγμα της λήξης, όμως στη Λαμία έγινε και αυτό και ο ίδιος έδειξε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και μάλιστα σε μία σημαντική περίοδο για τον Ολυμπιακό με συνεχόμενα και απαιτητικά ματς. Το θέμα όμως είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ από τους τρεις προπονητές που έχουν κάτσει μέχρι τώρα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, είναι αυτός που έχει καταφέρει να βγάλει την ποιότητα του Γιόβετιτς μέσα στο χορτάρι.

Και τώρα στα δύο τελευταία ματς φάνηκε αρκετά που έπαιξε ως βασικός με τον Ελ Κααμπί μπροστά στην επίθεση και τον ίδιο σε έναν ρόλο «10αριού» όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου της νίκης με τον Άρη.

Εξτρέμ και Ελ Κααμπί τον ευχαριστούν

Η παρουσία του Γιόβετιτς στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και στην επίθεση του Ολυμπιακού, «φτιάχνει» γενικότερα όλο το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Η ποιότητα του Μαυροβούνιο είναι τέτοια που δίνει αυτό το κάτι παραπάνω στους «ερυθρόλευκους».

Μαζί με αυτό το κάτι παραπάνω, «φτιάχνονται» και οι παίκτες που είναι γύρω από τον Γιόβετιτς. Φαίνεται αυτό από τις επιθέσεις που δίνει στον Ελ Κααμπί και τον φτάνει κοντά στο γκολ ή ακόμη και στην επίτευξή του σε αρκετές στιγμές, αλλά και από τις επιθέσεις που γενικότερα κάνει ο Ολυμπιακός. Όπως το τετ α τετ που βγήκε από τα πλάγια ο Μασούρας στο τέλος του ματς με τη Λαμία και ήρθε από μπαλιά ποιανού άλλου; Φυσικά του Γιόβετιτς!

Βέβαια ο Μεντιλίμπαρ όπως συνηθίζει πάντα να κάνει, μίλησε με τα καλύτερα για τον Γιόβετιτς αλλά έστειλε και πάλι το μήνυμά του λέγοντας από τον παίκτη του θέλει αυτά που έχει δώσει με Άρη και Λαμία, από τη μία να σκοράρει, αλλά και από την άλλη να δημιουργεί…