Ο Γιόβετιτς που κάνει τη διαφορά στο Conference League

Ο Γιόβετιτς που κάνει τη διαφορά στο Conference League

Διονύσης Βερβελές 11:00 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 18.03.2024

Ο Μαυροβούνιος φορ με Φερεντσβάρος και Μακάμπι βοήθησε αρκετά…

Ναι μεν δεν είναι από τα βασικά γρανάζια της χρονιάς που διανύει ο Ολυμπιακός, ωστόσο ο Στέφαν Γιόβετιτς όσες φορές έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο έχει βοηθήσει αρκετά την ομάδα του. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του έχει κάνει καλά ματς ως αλλαγή.

Στα παιχνίδια της Ευρώπης σίγουρα έχει βοηθήσει και συγκεκριμένα με Φερεντσβάρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ιδιαίτερα στον αγώνα με τους Ούγγρους στο Καραϊσκάκη, ήταν αυτός ο οποίος έδωσε τις βοήθειες που χρειάστηκε ο Ελ Κααμπί, ώστε να βρει το χώρο ο Μαροκινός και να σκοράρει.

Ο Βάσκος τεχνικός τον είχε χρησιμοποιήσει τον Γιόβετιτς όχι ως καθαρό επιθετικό, έτσι ώστε να μπει στην περιοχή ο Ελ Κααμπί και να κάνει το παιχνίδι του. Έτσι ο Μαυροβούνιος έκανε παιχνίδι και ο Μαροκινός μπήκε στην περιοχή όπου την κατάλληλη στιγμή είχε βάλει το γκολ που έδωσε στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς.

Έκανε τη διαφορά και στη Σερβία

Όπως με τους Ούγγρους, έτσι και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Γιόβετιτς μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στο ματς. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση, στο παιχνίδι της Σερβίας, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν αυτό το πέμπτο γκολ που θα του έδινε το εισιτήριο για την πρόκριση στους «8». Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Γιόβετιτς και αμέσως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά τα... πάνω τους στην επίθεση.

Ο Μαυροβούνιος πάλι έδωσε πολύτιμες βοήθειες. Στις καθυστερήσεις του αγώνα στο 90+2' έχασε μία σημαντική ευκαιρία για να βάλει αυτό το πέμπτο γκολ και να τελειώσει το ματς από την κανονική του διάρκεια, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ό,τι δεν έκανε στις καθυστερήσεις του ματς όμως, το έκανε στα πρώτα λεπτά της παράτασης. Στο 93' ήταν αυτός που βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η βιντεοκλήση του Μαρινάκη, ο χαμός στα αποδυτήρια και η υποδοχή των θριαμβευτών: Η παρακάμερα της μυθικής πρόκρισης του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι (vid)
CONFERENCE LEAGUE

12:05 - 17.03.2024

Η βιντεοκλήση του Μαρινάκη, ο χαμός στα αποδυτήρια και η υποδοχή των θριαμβευτών: Η παρακάμερα της μυθικής πρόκρισης του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι (vid)

Δείτε όσα δεν κατέγραψαν οι κάμερες από την επική ανατροπή του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Αποδεικνύοντας έτσι για μία ακόμη φορά πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει σημαντικές λύσεις στην επιθετική γραμμή και ιδιαίτερα σε δύσκολα ματς, εκεί δηλαδή που πραγματικά τις χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Ο Γιόβετιτς δεν μπόρεσε να γνωρίσει και την αποθέωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς έμεινε στη Σερβία, για να μεταβεί από εκεί στο Μαυροβούνιο και να ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα της χώρας του, της οποίας είναι ενεργό μέλος και μάλιστα ως βασικός.