Ο Μπρίνιτς και ο σκοπός της β' ομάδας

Μπρίνιτς

i

Μπρίνιτς/©Intime

Ο Μπρίνιτς και ο σκοπός της β' ομάδας

Διονύσης Βερβελές 10:07 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 14.02.2024

Για μία ακόμη φορά φαίνεται η σημασία της δεύτερης ομάδας…

Το τελευταίο διάστημα και είναι λογικό, τα φώτα της δημοσιότητας πέρα από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού με τις όποιες εξελίξεις έχουν σημειωθεί, έχουν πέσει επάνω στους Νέους του συλλόγου. Αρχικά διότι απέκλεισαν την Ίντερ και προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε επίπεδο Νέων. Όπως παράλληλα και ο προπονητής τους, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, έκατσε στον πάγκο της πρώτης ομάδας ως πρώτος κόουτς και πήρε τη νίκη με 4-0 επί του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη.

Από εκεί και πέρα, όμως, στον Ολυμπιακό γίνεται σε συνολικό επίπεδο καλή δουλειά και αυτό φαίνεται και από την πορεία της δεύτερης ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League 2. Εκεί όπου αν δεν ήταν οι -10 βαθμοί που είχε από την προηγούμενη σεζόν, η ομάδα τώρα θα ήταν στην πρώτη πεντάδα και θα έμπαινε στα playoffs. Όπως και να έχει όμως η παρουσία τώρα του Ιβάν Μπρίνιτς αναδεικνύει για μία ακόμη φορά και την ύπαρξη της δεύτερης ομάδας.

Τα αγωνιστικά λεπτά και η μετάβαση

Ο Κροάτης εξτρέμ δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, δεν έφυγε τελικά ως δανεικός τον Ιανουάριο όπως ακουγόταν και έτσι πήγε στη δεύτερη ομάδα προκειμένου να πάρει κάποια ματς στα πόδια του και να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό μόνο καλό κάνει στον Μπρίνιτς όπως φαίνεται από τα πρώτα του κιόλας παιχνίδια.

Δύο συμμετοχές έχει με τη δεύτερη ομάδα στη Super League 2 και ήδη μετράει ένα γκολ κόντρα στον Γιούχτα και μία ασίστ απέναντι στο Διαγόρα στη Ρόδο. Αυτά τα ματς δίνουν στον Μπρίνιτς την ευκαιρία να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και όταν το κρίνει πλέον ο Μεντιλίμπαρ, θα τον πάρει στην πρώτη ομάδα να παίξει και εκεί.

Δε μένει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας χωρίς να παίζει επί μήνες και ξαφνικά το καλοκαίρι να πρέπει να αποδείξει πράγματα για το αν αξίζει μία θέση στο ρόστερ. Παίζει στη δεύτερη ομάδα, κάνει καλές εμφανίσεις και από εκεί και πέρα ό,τι κρίνουν οι «ερυθρόλευκοι».

Παράλληλα, όμως, η δεύτερη ομάδα είναι και ένα σκαλί πριν την πρώτη ομάδα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο παίκτες από τους Νέους ξαφνικά να βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Τώρα όμως περιπτώσεις παικτών όπως οι Κουτσίδης, Μουζακίτης, Χ. Κωστούλας, οι οποίοι παίζουν στη δεύτερη ομάδα και σε επίπεδο αντρών και όχι μόνο στους Κ19, τους είναι πιο εύκολο να «ανέβουν» στην πρώτη ομάδα και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι. Η δεύτερη ομάδα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στο τιμόνι της και τον Γιάννη Μανιάτη ως διευθυντή του τμήματος, δείχνει πως έχει πιάσει 100% το νόημα της ύπαρξής της και προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση.