Βασικός υποψήφιος για την εθνική Σουηδίας παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού

Βασικός υποψήφιος για την εθνική Σουηδίας παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:03 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 13.12.2023

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σουηδίας, ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Όλαφ Μέμπεργκ είναι πιθανό ν’ αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας.

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ μπορεί να γίνει ο νέος τεχνικός της εθνικής Σουηδίας.

Η αναζήτηση νέου προπονητή στην αντιπροσωπευτική ομάδα των Σκανδιναβών βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Expressen, η σουηδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει πλέον ως βασικό υποψήφιο για τη θέση τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού Όλαφ Μέλμπεργκ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται:

«Τον τελευταίο μήνα, σχεδόν τα πάντα αφορούσαν την αναζήτηση νέου προπονητή στην εθνική. Πολλά ονόματα στροβιλίζονται στην κλήρωση του αρχηγού της συνομοσπονδίας.

Ο Γκρέιαμ Πότερ δεν είναι στη λίστα. Ο Περ Ματίας Χέγκμο αναφέρθηκε από νωρίς ως υποψήφιος, αλλά ο Νορβηγός οδεύει προς την ιαπωνική ομάδα Urawa Red Diamonds.

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ

Ο Τζίμι Τελίν της Έλφσμποργκ απορρίφθηκε και ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας Τόνι Γκούσταφσον επίσης ήταν στις σκέψεις της ομοσπονδίας.

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ επίσης ήταν υποψήφιος και πλέον το όνομά του είναι ψηλά στη λίστα. Ο ίδιος και οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας συναντήθηκαν και τώρα η διαδικασία μπαίνει σε τελική φάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Expressen ο Μέλμπεργκ αναδεικνύεται πλέον ως ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του νέου τεχνικού της εθνικής ομάδας. Ο 46χρονος προπονητής λέγεται ότι έδωσε επίσης θετικά μηνύματα στην ομοσπονδία για την ανάληψη της εθνικής.

Ο νέος διευθυντής της εθνικής Κιμ Κάλστρομ παραδέχτηκε τις επαφές με τον Μέλμπεργκ: “Είναι ξεκάθαρο ότι ο Όλαφ είναι ένας άνθρωπος πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Αργά αλλά σταθερά έχει κάνει βήματα και είναι ένας απίστευτα πειθαρχημένος άνθρωπος. Είναι ένα όνομα που προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά οι υποψήφιοι είναι πολλοί”.

Τίποτα δεν έχει υπογραφεί και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παραμείνουν επιπλέον ονόματα στη διαδικασία, αλλά ο Μέλμπεργκ αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως το φαβορί».

Ο Μέμπεργκ ως προπονητής έχει εργαστεί στις Μπρομαποϊκάρνα, Χέλσινμποργκ, Φρέμαντ. Ως παίκτης αγαπήθηκε από τον κόσμο των ερυθρόλευκων. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2012 και κατέγραψε 106 συμμετοχές, 9 γκολ κι 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Έπαιξε επίσης στις Γιουβέντους, Άστον Βίλα, Σανταντέρ, Κοπεγχάγη, Βιγιαρεάλ και ΑΪΚ Στοκχόλμης.