Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε τι θέλει να φτιάξει

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε τι θέλει να φτιάξει

Ο στόχος που έχει ο Βάσκος τεχνικός για τον Ολυμπιακό που θέλει να βλέπει…

Μπορεί το ματς με τη Λαμία εκτός έδρας να μην ήταν για τον Ολυμπιακό ένα matw τόσο μεγάλων απαιτήσεων όπως ήταν τα προηγούμενα παιχνίδια που είχε δώσει στο πρόσφατο παρελθόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο και το συγκρότημα του Βόκολου, δεν είναι μία ακίνδυνη ομάδα όπως άλλωστε τόνισε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του αλλά και σε δηλώσεις που έκανε πριν τον αγώνα.

Άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν χάσει στη Λαμία και τώρα νίκησαν και μάλιστα με ευκολία όπως φάνηκε και από το τελικό 1-5.

Αυτό όμως που μένει στον Μεντιλίμπαρ, πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών, είναι πως κατάφερε να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές και παράλληλα να κρατήσει η ομάδα του τον ίδιο καλό ρυθμό όπως αυτόν που είχε τόσο με την ΑΕΚ παρά την ήττα στη Φιλαδέλφεια, όσο όμως και στη νίκη επί του Άρη στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση και αυτό ήταν κάτι που άρεσε στον έμπειρο τεχνικό των Πειραιωτών.

Απλά να αλλάζει τα... γρανάζια

Ο Ολυμπιακός που έχει ο Μεντιλίμπαρ στο μυαλό του είναι να φτάσει σε σημείο η ομάδα να παίζει καλά ανεξάρτητα με το ποιους ποδοσφαιριστές θα έχει μέσα στην ενδεκάδα του. Θέλει να φτιάξει ένα σύνολο το οποίο θα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και θα αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό και του άρεσε αυτό που είδε μέσα στη Λαμία. Γιατί είχε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Βάσκος και ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία καλή και παραγωγική εμφάνιση με 5 γκολ!

Αυτό ήταν κάτι που είπε και στη συνέντευξη Τύπου μετά την εκτός έδρας νίκη. Πως κρατάει από το ματς το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν και δε χάθηκε η ποιότητα και ο ρυθμός του Ολυμπιακού, βλέποντας πως μπορεί να στηριχθεί και σε άλλους παίκτες και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο... κουπί το τελευταίο διάστημα στα συνεχόμενα ματς.