Αυτά μόνο στη Νότιο Κορέα: Ο Χουάνγκ ήταν 28 στη χώρα του και τώρα έγινε 26! Το τρελό σύστημα υπολογισμού

Χουάνγκ

i

© Intime

Αυτά μόνο στη Νότιο Κορέα: Ο Χουάνγκ ήταν 28 στη χώρα του και τώρα έγινε 26! Το τρελό σύστημα υπολογισμού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:04 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 29.06.2023

Μπορεί στην Ελλάδα ο Ινμπόμ Χουάνγκ να αποτελούσε τον 26χρονο άσο του Ολυμπιακού, όμως στην πατρίδα του αυτή η ηλικία ήταν... λίγο διαφορετική.

Ιστορική μέρα αποτελεί η 29η Ιουνίου του 2023 στη Νότιο Κορέα, αφού η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε μία πολύ σημαντική αλλαγή. Πιο αναλυτικά, μέχρι πρότινος υπήρχε ένα σύστημα που θεωρούσε τους πολίτες της χώρας ηλικίας ενός έτους κατά τη γέννηση, μετρώντας τον χρόνο της κυοφορίας στην ηλικία του μωρού βάσει νόμου.

Ο 28χρονος Χουάνγκ έγινε... 26!

Εκτός αυτού, υπήρχε και ένα ακόμα νομοσχέδιο που υπολόγιζε ότι όλοι γερνούσαν κατά ένα χρόνο κάθε πρώτη μέρα του Ιανουαρίου αντί για τα γενέθλιά τους. Σε αυτή την... παγίδα, λοιπόν, έπεσε ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο οποίος μπορεί στην Ελλάδα να αγωνιζόταν ως 26χρονος, όμως στην πατρίδα του ήταν 28 χρονών. 

Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι το πρωί της Πέμπτης, αφού η κυβέρνηση της χώρας άλλαξε και τα δύο νομοσχέδια, υιοθετώντας το σύστημα που υπάρχει σε όλον τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ο Ολυμπιακός βάζει στο τραπέζι τον Ζινκερνάγκελ για να πάρει φθηνότερα τον Μάξι Γκόμες
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:27 - 29.06.2023

Ο Ολυμπιακός βάζει στο τραπέζι τον Ζινκερνάγκελ για να πάρει φθηνότερα τον Μάξι Γκόμες

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να βάλει στην εξίσωση τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ όσον αφορά τις συζητήσεις με την Τραμπζονσπόρ, προκειμένου να πληρώσει λιγότερα χρήματα για τη απόκτηση του Μάξι Γκόμες.

Το ερώτημα που γεννάται, επομένως, είναι αν αυτή η εξέλιξη επηρεάζει με κάποιον τρόπο τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στην Ελλάδα. Η απάντηση είναι «όχι»  αφού η ηλικία του μέσου των «ερυθρολεύκων» διαφοροποιήθηκε μόνο στην Νότια Κορέα, καθώς εκτός συνόρων ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να ακολουθεί το μοντέλο που ισχύει σε κάθε χώρα.