Οι όροι συμφωνίας της μεταγραφής του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό
i

©Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

Οι όροι συμφωνίας της μεταγραφής του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Δημήτρης Χούπης 13:41 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 01.01.2024

Ο Ζέλσον Μαρτίνς θα είναι η δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακό για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τον Πορτογάλο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2026.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το... δεξί στο 2024, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τη δεύτερή τους μεταγραφή για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η ελληνική ομάδα λοιπόν ήρθε σε συμφωνία με τη Μονακό για την απόκτηση του Ζέλσον Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος εξτρέμ μάλιστα αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας (1/1) για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και να ενσωματωθεί με τη νέα του ομάδα. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο 28χρονος λοιπόν έχει διάρκεια μέχρι το 2026, ενώ η Μονακό έχει το 10% της μεταπώλησής του

Ο γαλλικός σύλλογος απέκτησε τον Μαρτίνς το καλοκαίρι του 2019 από  την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία έδωσαν 30 εκατομμύρια ευρώ. Κάπως έτσι τον έκανε την τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Μπαλογκούν, Γκολόβιν και Κεϊτά Μπλαντέ είναι οι άλλες τρεις μεταγραφές. 

Με τη Μονακό ο 28χρονος εξτρέμ είχε 129 συμμετοχές, βρίσκοντας δίχτυα 16 φορές, ενώ μοίρασε άλλες `14 ασίστ. Βγήκε από τα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, απ' όπου και πουλήθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας, έχοντας 21 συμμετοχές χωρίς ωστόσο να έχει βάλει κανένα τέρμα.

Πριν από λίγες ημέρες είχε ακουστεί και για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, για την οποία μάλιστα οι Πορτογάλοι είχαν γράψει ότι ήταν κοντά στην απόκτησή του.