Άλλο ο Ναβάρο, άλλο ο Μαρτίνς…

Άλλο ο Ναβάρο, άλλο ο Μαρτίνς…

Διονύσης Βερβελές 08:44 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 02.01.2024

Διαφορετική η προσέγγιση για τους δύο παίκτες, τώρα «καίει» ο στόπερ, αλλά και μέσος…

Ο Ολυμπιακός παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ουσιαστικά τελείωσε δύο μεταγραφές του.

Στις 31 Δεκέμβρη του 2023, ανακοίνωσε τον Φραν Ναβάρο, τον επιθετικό από την Πόρτο. Την 1η Ιανουαρίου 2024, έφερε στην Ελλάδα τον Ζέλσον Μαρτίνς από τη Μονακό, ένα εξτρέμ κλάσης. Και οι δύο κινήσεις, είναι δεδομένα σημαντικές. Έχουν, όμως, μία σημαντική διαφορά. Ο Φραν Ναβάρο, δεν θα είναι έκπληξη ακόμη και αν παίξει είτε με τη Λαμία εκτός έδρας είτε με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Ο Ισπανός επιθετικός, ήταν ενεργός με την Πόρτο. Ήταν στον πάγκο, μπήκε σε κάποια ματς αλλαγή, ακόμη και στην ήττα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας πριν λίγες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο πως στην Πορτογαλία, υπήρξε κριτική για την απόφαση του δανεισμού του στον Ολυμπιακό, γιατί χάνουν μια καλή επιλογή, έστω και από τον πάγκο. Οι Πορτογάλοι βλέπετε, έχουν ως σημείο αναφοράς τον Ναβάρο γιατί τον είδαν στις δύο του εντυπωσιακές σεζόν με την Ζιλ Βιθέντε. Με αυτές άλλωστε, πήρε και τη μεταγραφή για την Πόρτο.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς, είναι ένας ποδοσφαιριστής που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα σκεφτόταν καν να έρθει στην Ελλάδα. Πρώην συμπαίκτης του Ποντένσε στην Σπόρτινγκ, άλλαξαν πολλά από εκείνο το βράδυ που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό στο Champions League. Πήγε στη Μονακό, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν είναι ενεργός. Κι εδώ, θα είναι το μεγάλο ζήτημα. Κατά πόσο θα είναι έτοιμος για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και πότε. Αυτό, είναι κάτι που θα το δει και ο Καρβαλιάλ.

Καταλαβαίνω την αγωνία πολλών φίλων του Ολυμπιακού, αλλά νομίζω πως αν ο Ζέλσον Μαρτίνς με τα στοιχεία του, ήταν ενεργός με την Μονακό, έπαιζε, δεν θα σκεφτόταν καν να έρθει στην Ελλάδα. Ναι, μπορεί ένας ατζέντης να βοηθήσει πολύ στην υλοποίηση μιας μεταγραφής, όπως ο γνωστός Μέντες, αλλά όλοι θα κριθούν μέσα στο γήπεδο.

Τους Πειραιώτες τώρα, τους «καίει» ο κεντρικός αμυντικός, στόχος είναι να τελειώσει άμεσα και αυτή η μεταγραφή. Συνεχίζεται και η πίεση στην Μπράγκα για τον Όρτα, έναν χαφ που εκτιμά ο Καρβαλιάλ και πιστεύει πολύ.

Ζέλσον Μαρτίνς: Ο εξτρέμ των 50 εκατ. ευρώ που θάμπωσε τον Σιμεόνε - Το «ντου» των οπαδών, η επίθεση σε διαιτητή και η καταγγελία της Σπόρτινγκ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

19:15 - 01.01.2024

Ζέλσον Μαρτίνς: Ο εξτρέμ των 50 εκατ. ευρώ που θάμπωσε τον Σιμεόνε - Το «ντου» των οπαδών, η επίθεση σε διαιτητή και η καταγγελία της Σπόρτινγκ

Ο Ζέλσον Μαρτίνς, έχοντας στις πλάτες του ένα σπουδαίο βιογραφικό. ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Οι περιπέτειες που σημάδεψαν την καριέρα του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα παίζει σε διπλό μέτωπο. Από τη μία τα ματς και από την άλλη η μεταγραφική του ενίσχυση. Δεν είναι μακριά άλλωστε ο αριθμός «5» που φαινόταν υπερβολικός σε κάποιους, για μεταγραφές Ιανουαρίου…