Τέλος κι επίσημα από τον Ολυμπιακό ο Ρέαμπτσιουκ – Συνεχίζει στη Σπαρτάκ Μόσχας

Ο Ρέαμπτσιουκ.

i

©intime

Τέλος κι επίσημα από τον Ολυμπιακό ο Ρέαμπτσιουκ – Συνεχίζει στη Σπαρτάκ Μόσχας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:23 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 07.08.2023

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και μετακομίζει στη Ρωσία.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αποτελεί και τυπικά παρελθόν για τον Ολυμπιακό.

Η πειραϊκή ΠΑΕ με ποστάρισμα στα social media αποχαιρέτησε τον Μολδαβό αριστερό μπακ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη ρωσική Σπαρτάκ Μόσχας. «Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ σε ευχαριστούμε για όλα!», ανέφερε ο Ολυμπιακός για τον ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος σε 2,5 χρόνια είχε 120 αγώνες, 3 γκολ και 10 ασίστ!

Η μεταγραφή του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στη Σπαρτάκ Μόσχας, λοιπόν, ολοκληρώθηκε. Σε ρωσικά δημοσιεύματα αναφερόταν ότι ο Μολδαβός έφτασε προ ολίγων ημερών στη Μόσχα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει με τη Σπαρτάκ.

Το συμβόλαιο του πρώην μπακ του Ολυμπιακού θα έχει διάρκεια τριών χρόνων, ενώ το ποσό που θα εισπράξουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ και μαζί με τα μπόνους θα ξεπεράσουν τα εφτά εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα ο 25χρονος θα παίρνει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η Σπαρτάκ Μόσχας στην ανακοίνωσή της για τον Ρέαμπτσιουκ αναφέρει:

«Ο Ρέαμπτσιουκ μετακόμισε από τη Μολδαβία στην Πορτογαλία σε νεαρή ηλικία, όπου έπαιξε στην Ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Πόρτο.

Η επαγγελματική καριέρα του Όλεγκ ξεκίνησε στη δεύτερη ομάδα της Πόρτο, στη συνέχεια έγινε παίκτης στον σύλλογο Πάσος Φερέιρα και στις αρχές του 2021 μετακόμισε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε δύο φορές το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τον πειραϊκό σύλλογο, ο ποδοσφαιριστής έπαιξε 120 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών του Champions League κι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League με τον Ολυμπιακό.

Επιπλέον, ο Ρέαμπτσιουκ έχει 41 αγώνες για την εθνική ομάδα της Μολδαβίας. Το 2020, το 2021 και το 2022 αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της πατρίδας του. Ο Μολδαβός διάλεξε τον αριθμό 2. Καλώς ήρθες στη Σπαρτάκ!».