Ο Τζέιμι Κάραχερ αποθέωσε την ατμόσφαιρα των οπαδών του Ολυμπιακού

Ο Τζέιμι Κάραχερ αποθέωσε την ατμόσφαιρα των οπαδών του Ολυμπιακού

Δημήτρης Χούπης 10:44 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 06.08.2023

Ο Τζέιμι Κάραχερ θυμήθηκε τους αγώνες της Λίβερπουλ με τον Ολυμπιακό, αποθεώνοντας την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο.

Λίβερπουλ και Ολυμπιακός έχουν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπες σε επίσημα παιχνίδια. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2000-01 όταν η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ είχε παίξει ενάντια στους «ερυθρόλευκους» για το Κύπελλο UEFA. Στο Anfield οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει με 2-0, ωστόσο στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2. 

Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν ήταν στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2004-05. Ο Ολυμπιακός τότε είχε κερδίσει τη μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκακης», αλλά στο Μέρσεϊσαϊντ η Λίβερπουλ είχε νικήσει 3-1. Σε ένα ματς που χάρη στο γκολ του αρχηγού Στίβεν Τζέραρντ στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι «κόκκινοι» πήραν την πρόκριση για τους «16».

Ο πρώην στόπερ της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραχερ, λοιπόν σε ένα podcast θυμήθηκε τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αποθεώνοντας την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο. 

«Οι πιο επιβλητικές ατμόσφαιρες, θα έλεγα ότι μάλλον ήταν στην Τουρκία. Τουρκία ή Ελλάδα. Όταν πας στον Ολυμπιακό, σκέφτεσαι 'όου' μία ώρα πριν από τον αγώνα που βγαίνεις έξω για να ελέγξεις τον αγωνιστικό χώρο. Στην Τουρκία ηταν το ίδιο, με Μπεσίκτας ή Γαλατάσαραϊ.

Μετά τον Κλοπ, οι ομάδες της Premier League θέλουν να βάλουν «στοπ» στην Σαουδική Αραβία (vid)
PREMIER LEAGUE

11:31 - 05.08.2023

Μετά τον Κλοπ, οι ομάδες της Premier League θέλουν να βάλουν «στοπ» στην Σαουδική Αραβία (vid)

Αφού ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε, φοβούμενος ότι κάποιοι παίκτες του θα έφευγαν από τη Λίβερπουλ για τη Σαουδική Αραβία μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Δεν είναι τόσο το παιχνίδι. Πολλές έδρες μπορούν να έχουν σπουδαία ατμόσφαιρα όταν αρχίσει ο αγώνας και σκέφτεσαι 'έχει ζωντάνια'. Εκεί όμως, μία ώρα πριν από τον αγώνα, στην προθέρμανση, σκέφτεσαι 'όου, εδώ μπορεί να γίνει έκρηξη', οπότε θα έλεγα αυτές οι έδρες. Αλλά το λάτρευα», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα.