Ο... κόκκινος Αλεξανδρόπουλος κόντρα στην ομάδα που «μεγάλωσε»

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

©intime

Ο... κόκκινος Αλεξανδρόπουλος κόντρα στην ομάδα που «μεγάλωσε»

Δημήτρης Χούπης 16:30 - 22.10.2023

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα παίξει για πρώτη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό ως αντίπαλος, φορώντας μάλιστα τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έρχονται αντιμέτωποι για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα λοιπόν είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος όντας πλέον παίκτης των «ερυθρολεύκων» θα παίξει κόντρα στην ομάδα που... μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, τον Παναθηναϊκό. 

Ο Έλληνας μέσος ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής των «πρασίνων», ώσπου έφτασε να παίζει μέχρι και την πρώτη ομάδα του αθηναϊκού συλλόγου. Με τη φανέλα του «τριφυλλιού» ο 21χρονος αγωνίστηκε σε 77 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. 

Ο προπονητής που τον πήρε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον Φεβρουάριο του 2018 σε ηλικία 17,5 ετών. Ωστόσο στους «πράσινους» δεν πήγαν όλα ρόδινα για τον νεαρό Έλληνα μέσο, αφού τον Μάιο του 2018 είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του, περνώντας μάλιστα την πόρτα του χειρουργείου. 

Αυτό δεν τον έριξε, συνεχίζοντας να παίζει κανονικά, με αποτέλεσμα να κερδίσει και τη θέση του στην ομάδα. Αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, ενώ μπορεί να παίξει και πιο μπροστά. Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι η ταχύτητά του. 

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Έλληνας μέσος έγινε ακόμα καλύτερος, έπαιξε 34 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ένας εκ των καλύτερων της ομάδας. Η καλή του εικόνα, έφερε και την πρώτη του μεταγραφή, αφού την περασμένη σεζόν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον απέκτησε τριών εκατομμυρίων ευρώ. 

Ωστόσο εκεί δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Την ερχόμενη Κυριακή (22/10) λοιπόν ο Αλεξανδρόπουλος θα παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον σύλλογο που τον «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά. 

Με την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ λοιπόν ο 21χρονος έχει ήδη δέκα συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας ένα γκολ. Ένα τέρμα αρκετά σημαντικό, καθώς ο Έλληνας διεθνής σκόραρε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Γκενκ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, το οποίο έστειλε τον Ολυμπιακό στα playoffs της διοργάνωσης. Σίγουρα λοιπόν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα είναι ένα από τα πρόσωπα του αγώνα της Κυριακής, ειδικά αν ο Ισπανός τεχνικός επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον Έλληνα μέσο είτε ως βασικό είτε ως αλλαγή. 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!