Η θέση Μητσοτάκη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: «Το έργο θα προχωρήσει, έχουν δεσμευθεί πόροι» (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

Κυριάκος Μητσοτάκης/ ©Intime

Η θέση Μητσοτάκη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: «Το έργο θα προχωρήσει, έχουν δεσμευθεί πόροι» (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:20 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 18.10.2023

Θέση για το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού πήρε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αλλαγή της ηγεσίας στον Δήμο Αθηνών.

Μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Χάρης Δούκας στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καταφέρνοντας να προσπεράσει τον Κώστα Μπακογιάννη όσον αφορά τις ψήφους για τη δημαρχεία των Αθηνών. Ένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την αλλαγή ηγεσίας ήταν και το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού.

Θέση για αυτό το θέμα πήρε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ANT1. Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του, τα έργα για το γήπεδα στον Βοτανικό θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς έχουν δεσμευθεί πόροι από την ελληνική κυβέρνηση.

«Το μεγάλο έργο του Βοτανικού χρηματοδοτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Θα προχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει γήπεδο. Η Διπλή Ανάπλαση θα προχωρήσει. Είναι έργα που έχουμε δεσμεύσει μεγάλους πόρους για να τα προχωρήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δείτε τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 12:20

Διπλή Ανάπλαση: Ο Χάρης Δούκας ενημερώνεται την Παρασκευή από τον Μπακογιάννη

Εβδομάδα προσαρμογής για τη νέα δουλειά του διανύει ο Χάρης Δούκας. Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του την Πρωτοχρονιά, όμως έχει αρχίσει να ενημερώνεται για τα θέματα του Δήμου και οργανώνει τη μεταβίβαση της εξουσίας. Ο Χάρης Δούκας μοιράζει τις αρμοδιότητες στα μέλη της ομάδας του, ούτως ώστε στο επόμενο δίμηνο να είναι σε θέση να παραλάβουν τα χαρτοφυλάκια τους.

Ασφαλώς, έχει μεγάλη σημασία ποιος συνεργάτης του Δούκα θα επιφορτιστεί με τη Διπλή Ανάπλαση. Η οποία έχει δρομολογηθεί, αλλά απαιτείται εγρήγορση για να μην χρονοτριβήσουν οι υπηρεσίες και η ελληνική γραφειοκρατία, μεταξύ δημοτικής αρχής και των υπουργείων.

Συγχρόνως, ο Χάρης Δούκας θα συναντήσει τον απερχόμενο Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, την Παρασκευή στο Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά. Οι δύο άνδρες θα έχουν συνεργασία και ο Δούκας θα πάρει πληροφορίες για τις εκκρεμότητες του Δήμου Αθηναίων.

Επί της ουσίας, θα είναι η πρώτη επίσημη και αναλυτική ενημέρωση που θα έχει ο Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση. Οι συνεργάτες του νέου Δημάρχου τόνισαν στο Sportal ότι η διάθεση του απέναντι στο έργο είναι άκρως θετική και δεν έχει καμία πρόθεση να το καθυστερήσει ή να το «τορπιλίσει».

Η πρώτη τοποθέτηση της πλευράς Χάρη Δούκα για το γήπεδο στον Βοτανικό - H ξεκάθαρη πρόθεση, το ζητούμενο και τα σύνοδα έργα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:01 - 16.10.2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Η πρώτη τοποθέτηση της πλευράς Χάρη Δούκα για το γήπεδο στον Βοτανικό - H ξεκάθαρη πρόθεση, το ζητούμενο και τα σύνοδα έργα

Συνεργάτες του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ξεκαθαρίζουν στο Sportal τις προθέσεις τους για την Διπλή Ανάπλαση και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Εξίσου σημαντικό είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή να μην αμελήσει τις υποχρεώσεις της προς το προτζέκτ, λόγω της απογοήτευσης ή άλλων συναισθημάτων από την ήττα της στις εκλογές. Η Διπλή Ανάπλαση έχει προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν και επιβάλλεται η πλευρά του Κώστα Μπακογιάννη να εργαστεί μέχρι την τελευταία μέρα.