Οι παίκτες του τωρινού «ερυθρόλευκου» ρόστερ που έχουν βρει δίχτυα απέναντι στον Παναθηναϊκό

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

i

© prtscr

Οι παίκτες του τωρινού «ερυθρόλευκου» ρόστερ που έχουν βρει δίχτυα απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ιάσονας Τσίλης 10:00 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 22.10.2023

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει αισθητά από πέρσι και σκοράρει κατά ριπάς, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, που έχουν πετύχει γκολ απέναντι στους «πράσινους».

Η μεγάλη ώρα του ντέρμπι έφτασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν την Κυριακή (22/10, 19:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτό το παιχνίδι μάλιστα, θα είναι το πρώτο από τα έξι μεταξύ των δύο ομάδων, αφού κληρώθηκαν και στους 16 του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στη σεζόν, με έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά αναμετρήσεις και βρίσκονται στην κορυφή της Super League.

Οι «πράσινοι», υπολείπονται τρεις βαθμούς και είναι δεύτεροι στη βαθμολογία. Αυτό για το οποίο ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής φέτος οι «αιώνιοι», είναι η επίθεση τους. Με 22 και 21 γκολ αντίστοιχα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προσφέρουν θέαμα σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση τους.

 Ένα ντέρμπι ωστόσο, είναι πάντα διαφορετικό από τα άλλα παιχνίδια και οι μεγάλες προσωπικότητες βγαίνουν μπροστά. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών που έχουν βρει δίχτυα απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο. Όπως είναι λογικό, ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, λόγω των αρκετών προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ της ομάδας του Μαρτίνεθ, το περασμένο καλοκαίρι.

Η καυτή διετία του Ελ Αραμπί

Πρώτος σκόρερ του τωρινού ρόστερ των «ερυθρόλευκων» απέναντι στο «τριφύλλι», είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός έχει πετύχε πέντε γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο λιμάνι.

Όλα αυτά μάλιστα, στην πρώτη διετία του στην ομάδα. Πρώτο του γκολ τον Ιανουάριο του 2020, στο 1-0 του Ολυμπιακού για τη 17η αγωνιστική της Super League, στο άδειο τότε «Γ. Καραϊσκάκης» λόγω τιμωρίας. Την ίδια σεζόν, στο ίδιο γήπεδο ξανά, αυτή τη φορά για τα playoff του πρωταθλήματος, πέτυχε το δεύτερο τέρμα του απέναντι στον «αιώνιο», σε ένα παιχνίδι που είχε λήξει 3-0 για τους Πειραιώτες.

Την επόμενη χρονιά, σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο, στην πρώτη ήττα, των τότε νταμπλούχων, με 2-1 από τους «πράσινους» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το μοτίβο συνεχίστηκε και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο αντίστοιχο παιχνίδι των playoff, όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με το εμφατικό 4-1, με τον Μαροκινό να σκοράρει δύο φορές και να έχει και μία ασίστ.

Οι παλιοί Φορτούνης και Μασούρας

Επόμενοι στη λίστα είναι οι Κώστας Φορτούνης και Γιώργος Μασούρας. Οι δύο Έλληνες αστέρες του Ολυμπιακού έχουν πετύχει από δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Φορτούνης σκόραρε στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, το Μάρτιο του 2018 σε εκείνο το 1-1, όπου άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η δεύτερη φορά, ήταν το Νοέμβριο του 2020, στην επικράτηση των «ερυθρόλευκων» με 1-0, σε ένα παιχνίδι μάλιστα, στο οποίο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί απουσίαζε λόγω κορωνοϊού και η ομάδα του Μαρτίνς τότε, είχε μείνει χωρίς κλασσικό σέντερ φορ.

Ο Μασούρας απ' την άλλη, συνδέθηκε με τα «πράσινα» δίχτυα σε μία μόλις αναμέτρηση, στην οποία όμως, πέτυχε δύο γκολ. Ήταν στο 4-1 της Λεωφόρου, όπου μοιράστηκε τη δόξα με τον Ελ Αραμπί.

Ο Μπιέλ που έφτασε μερικά δευτερόλεπτα απ' το να γίνει ήρωας

Ο τελευταίος παίκτης των Πειραιωτών που έχει σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι ο Πεπ Μπιέλ. Άνοιξε το σκορ στο περσινό 1-1 της Λεωφόρου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

'Ενα παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη πίεση, έχοντας ξεκινήσει άσχημα τη χρονιά, αφού είχε βρεθεί στο -10 από το «τριφύλλι» και έψαχνε απεγνωσμένα τη νίκη. Ο Πεπ Μπιέλ, έκανε το 0-1 στο 83' και μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανύποπτη φάση και κατάφερε να ισοφαρίσει, στερώντας παράλληλα την ευκαιρία απ' τον Μπιέλ να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!