Το τελευταίο «αιώνιο» ντέρμπι για το Κύπελλο ήταν ξανά για τους «16» αλλά έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

©Intime

Το τελευταίο «αιώνιο» ντέρμπι για το Κύπελλο ήταν ξανά για τους «16» αλλά έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια

Κώστας Τόπας 15:23 - 20.10.2023

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, κάτι που είχε να συμβεί 15 χρόνια!

Η κληρωτίδα έβγαλε σούπερ ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα πρώτα ματς της συγκεκριμένης φάσης θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 10 Ιανουαρίου. Αρα στο πρώτο παιχνίδι οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν στη Λεωφόρο τους «ερυθρόλευκους» κι έπειτα το εισιτήριο για τα προημιτελικά θα σφραγιστεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οπως το είχαν κάνει τη σεζόν 2007/08. Συγκεκριμένα, στις 16 Ιανουαρίου του 2008 και 15 χρόνια πριν. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός με το εμφατικό και εντυπωσιακό 4-0 συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο και προκρίθηκε θριαμβευτικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από λάθος γύρισμα του Παπαδόπουλου, με το κεφάλι, ο Λουά Λούα εξαπέλυσε ένα δυνατό από μακριά και η η μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο 45λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους. 

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, έκανε το σουτ, ο Γκαλίνοβιτς του είπε αρχικά «όχι», η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από σέντρα του Γκαλέτι και λάθος του Σαριέγκι ο Κοβάσεβιτς έκανε το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Νιούνιεζ με γυριστό πάνω στην κίνηση.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση μάλιστα, ήταν τρεις μέρες μετά από την ισοπαλία 1-1 στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα.