Ολυμπιακός είσαι, αν μπορείς πας και τα παίρνεις όλα!

Ολυμπιακός είσαι, αν μπορείς πας και τα παίρνεις όλα!

Ο Διονύσης Βερβελές στο blog του στέκεται στο ντέρμπι των αιωνίων σε διπλό μέτωπο…

Η ώρα του ντέρμπι των αιωνίων στο Καραϊσκάκη πλησιάζει. Κυριακή 22 Οκτώβρη στις 19:30, στο κατάμεστο γήπεδό του, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, με στόχο να τον αφήσει έξι βαθμούς πίσω του! Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από επτά αγωνιστικές, έχουν κάνει καλή δουλειά, έχουν μόλις μία απώλεια, το «Χ» με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα, θέλουν να πάρουν το τρίποντο και να πάνε στο +6.

Η πρόκληση, είναι μεγάλη. Ναι, είναι νωρίς, δεν έχει κριθεί τίποτα. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά ήδη είναι στο +5 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και οι δύο δικέφαλοι, παίζουν την 9η αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που σημαίνει ότι ένας εκ των δύο ή και οι δύο (σε περίπτωση ισοπαλίας) μπορούν να έχουν απώλεια.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς τι εστί Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Το τελευταίο ματς των δύο ομάδων, ήθελε τους «ερυθρόλευκους» ως… τελειωμένους για πολλούς. Ο Παναθηναϊκός με τα προβλήματα από τον κορονοϊό, έπαιζε ένα πρωτάθλημα, αλλά το γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που συνεχίζει στη Ρωσία πλέον, «τελείωσε» τις «πράσινες» ελπίδες για πρωτάθλημα δεκατρία χρόνια μετά!

Δεν χρειάζεται συστάσεις και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερώθηκε για την κλήρωση του Κυπέλλου. Αν δεν πήγαινε πιο πίσω το ματς λόγω των εκκρεμοτήτων με τις ομάδες που έχουν προσφύγει, σε δέκα ημέρες θα πήγαινε στη Λεωφόρο. Τώρα, θα πάει αρχές Δεκέμβρη και η ρεβάνς θα είναι με το «καλημέρα» του 2024. Όταν θα έχει προηγηθεί λογικά και το ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα…

Τα πράγματα είναι απλά. Προφανώς και η κλήρωση για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολη. Αρχικά ντέρμπι αιωνίων, ακόμη και αν περάσει, όπως και στην επόμενη φάση, στα ημιτελικά απέναντί του θα είναι πιθανότατα ο ΠΑΟΚ.

Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Ολυμπιακός είσαι, αν μπορείς, πας και τα παίρνεις όλα. Και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και στέλνεις μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι έχεις επιστρέψει για τα καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την Κυριακή, μπορεί να στείλει το πρώτο μήνυμα. Είναι μια πρώτη καλή ευκαιρία. Όλοι βλέπουν βελτίωση, έναν Ολυμπιακό που δημιουργεί και σκοράρει, μένει να το δείξει και στο ντέρμπι, μπροστά στον κόσμο του. Ο κόσμος άλλωστε, όπως επισημάναμε, έκανε αυτό που έπρεπε. Εξάντλησε τα εισιτήρια και δείχνει πως θα είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια για το τρίποντο.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Η κληρωτίδα έβγαλε σούπερ ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. ΑΕΚ-Άρης το άλλο δυνατό ζευγάρι. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο. Αναλυτικά το μονοπάτι μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τώρα, όσον αφορά στο Κύπελλο, κάλλιστα κάποιος μπορεί να πει δύσκολη η κλήρωση, το τάιμινγκ που θα γίνει το ματς. Ναι, δεκτό, αλλά έτσι είναι, έτσι έχει μάθει χρόνια ο Ολυμπιακός. Ποτέ δεν του έστρωσε το δρόμο με ροδοπέταλα κανείς. Νομίζω πως το να φτάσει ως το τέλος και αυτής της διαδρομής, αλλά να πάρει και το πρωτάθλημα, θα είναι η καλύτερη απάντηση προς όλους αυτούς που του βάζουν εμπόδια με κάθε τρόπο. Ολυμπιακός είναι, ποτέ δεν έμεινε πίσω από δικαιολογίες. Θα είναι καλύτερος και θα κάνει αυτό που πρέπει στο γήπεδο, αρκεί να μην βρει τίποτα… Μάσα και λοιπούς απέναντί του.

Υ.Γ.: Ρίχνω μια ιδέα στην ΚΕΔ. Το ΑΕΚ-Άρης για το Κύπελλο, να το παίξει ο Διαμαντόπουλος διαιτητής. Αμαρτία είναι…

Υ.Γ.2: Θα φανούν πολλά την Κυριακή. Πάρα πολλά και για ορισμένους…