Πότε ήταν το τελευταίο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός χωρίς κόσμο

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Πότε ήταν το τελευταίο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός χωρίς κόσμο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:59 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 28.04.2023

Toν Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, ωστόσο θα το κάνει δίχως την παρουσία κόσμου. Για να βρει κανείς το τελευταίο κεκλεισμένων ντέρμπι αιωνίων στο «Καραϊσκάκης» θα πρέπει να επιστρέψει στις εποχές... Covid.

Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΚ οι φίλαθλοι των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατ' επέκταση προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια, τρέποντας σε φυγή παίκτες, διαιτητές και επιτελεία. Λίγα 24ωρα αργότερα το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε ποινή δύο αγωνιστικών κεκλισμένων των θυρών στην ομάδα του Πειραιά, με αποτέλεσμα εκείνη να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, καθώς και τον σύλλογο που θα αντιμετωπίσει στο πρώτο ματς της επόμενης σεζόν, χωρίς κόσμο.

Χωρίς τον κόσμο του με τον Παναθηναϊκό - Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:18 - 28.04.2023

Χωρίς τον κόσμο του με τον Παναθηναϊκό - Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των Θυρών και πρόστιμο 72.500 ευρώ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κεκλεισμένων με Παναθηναϊκό, εκτίει τη νέα χρονιά.

Για να βρει κανείς, λοιπόν, το τελευταίο ντέρμπι αιωνίων χωρίς την παρουσία κόσμου από πλευράς «ερυθρόλευκων», θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο πίσω στις εποχές... Covid. Πιο αναλυτικά, ήταν 11 Απριλίου του 2021 όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον μεγαλύτερο του αντίπαλο, με την κερκίδα να περιλαμβάνει μόνο μία φανέλα του κλαμπ και σχεδόν μηδαμινή παρουσία φιλάθλων.

Εκείνη την περίοδο οι συναθροίσεις ήταν κατά μεγάλο ποσοστό απαγορευμένες, αφού τα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού βρίσκονταν στο απόγειο τους. Κάπως έτσι, η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα δεν ήταν εφικτή και μόνο κάμποσοι προσκεκλημένοι επιτρεπόταν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση. Σε εκείνη της 3ης αγωνιστικής των playoffs, λοιπόν, οι λίγοι παρόντες στο φαληρικό γήπεδο απόλαυσαν τη νίκη της ομάδας τους με 3-1, σε μία χρονιά που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον δεύτερο συνεχόμενο του τίτλο και 46ο συνολικά.

Για την ιστορία, το τελευταίο ματς των «ερυθρόλευκων» χωρίς παρουσία κόσμου - γενικά - συνδέεται και πάλι με τον Παναθηναϊκό, αφού εξαιτίας της αναμέτρησης του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων. Αυτή την εξέτισε κόντρα στον ΠΑΟΚ την μεθεπόμενη αγωνιστική (σε ένα ματς που νίκησε με 2-1), αφού πριν από αυτή προηγούνταν ένας εκτός έδρας αγώνας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Tags: