Στον «αέρα» ο Μπριχ για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το σενάριο για Έλληνα διαιτητή και οι πιθανές αντιδράσεις

Ο Φέλιξ Μπριχ.

i

©intime

Στον «αέρα» ο Μπριχ για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το σενάριο για Έλληνα διαιτητή και οι πιθανές αντιδράσεις

Γιώργος Σακελλαρίου 19:10 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 06.05.2023

Ο Φέλιξ Μπριχ που θα σφύριζε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι άγνωστο αν θα οριστεί εκ νέου για το ντέρμπι ή θα βρεθεί άλλος ρέφερι. Σενάριο για Έλληνα διαιτητή και η πιθανή αντίδραση των δύο ομάδων.

Η αναβολή της ένατης αγωνιστικής των playoffs στη Super League, προκαλεί πρόβλημα και στους ορισμούς των διαιτητών.

Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ να θυμίσουμε ότι είχε οριστεί να σφυρίξει το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ενώ στην αναμέτρηση Άρης-ΑΕΚ είχε επιλεγεί ο Φωτιάς. Ο Μπριχ δεν είναι πλέον Elite στην UEFA, ανήκει στην ομοσπονδία της χώρας του και είχε δεχθεί να έρθει. Αντίθετα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ΕΠΟ δεν βρέθηκε διαιτητής για το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Μπριχ, όπως και να έχει, περιμένει ενημέρωση από τον Μπένετ, ώστε να φανεί αν θα παραμείνει ο ορισμός του, ώστε να σφυρίξει το ντέρμπι, όποτε αποφασιστεί ότι θα γίνει αυτό (αύριο στην τηλεδιάσκεψη θα κριθούν όλα) ή αν θα πρέπει να βρεθεί άλλος ρέφερι από το εξωτερικό. Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η UEFA ενημέρωσε την ελληνική ομοσπονδία ότι δεν είναι πλέον εφικτό να έρθει Elite διαιτητής.

Αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία με τον Γερμανό, ή δεν βρεθεί κάποιος από το εξωτερικό που ν’ ανήκει σε ανάλογη κατηγορία, τότε υπάρχει το σενάριο τα υπόλοιπα ματς στα playoffs να γίνουν με Έλληνες διαιτητές.

Ακριβώς σ’ αυτό το σημείο προκύπτει ακόμα πιο σημαντικό ερώτημα. Αν θα δεχθεί ο Ολυμπιακός και φυσικά και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται στη μάχη του τίτλου, να διευθύνει το ντέρμπι αιωνίων, όπου ουσιαστικά θα κριθεί ο τίτλος, Έλληνας διαιτητής. Δεν θα είναι τόσο απλό…

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο κορονοϊός «σταμάτησε» τον Παναθηναϊκό;
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:29 - 06.05.2023

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο κορονοϊός «σταμάτησε» τον Παναθηναϊκό;

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έλαβε τέλος σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ωστόσο ο Covid ήταν η αιτία για να αναβληθεί το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Πότε ήταν όμως η τελευταία φορά που τα κρούσματα των «πράσινων» εμπόδισαν τη διεξαγωγή αγώνα.

Να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε αντιδράσει για τον ορισμό του Φωτιά στο Άρης-ΑΕΚ, οπότε η δεν θα είναι και το πιο εύκολο να δεχθεί Έλληνα σε δικό του ματς.

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού»

Στην ανακοίνωση των «πρασίνων» αναφερόταν: «Για την προκλητική απόφαση της ΚΕΔ στους ορισμούς της 9ης αγωνιστικής των play offs. Έγινε και το απίστευτο: ο πρόεδρος της ΕΠΟ Μπαλτάκος και ο αρχιδιαιτητής Μπένετ προκαλούν αθετώντας τα συμφωνηθέντα, βαφτίζοντας ξένους elite διαιτητές τον Φωτιά και τον Διαμαντοπούλοβιτς – Νταμπάνοβιτς, ο οποίος έβγαλε μεθυσμένους τους ξεμέθυστους Πολωνούς και διαιτήτευσε ως νηφάλιος τον αγώνα ΑΕΚ – Άρης. Τελικά δεν υπάρχει όριο στην κατρακύλα της ΕΠΟ».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η ομοσπονδία με τη σειρά της απάντησε πως κατέληξε στον Φωτιά: «Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΑΕΚ ανακοινώνουμε τα ακόλουθα.

1. Μετά την επιστολή του προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν (Τρίτη 2 Μαϊου) ο ορισμένος για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΕΚ διαιτητής ακύρωσε την έλευση του.

2. Ο ορισμένος για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γερμανός διαιτητής δεν ακύρωσε την έλευση του επειδή, μετά από χρόνια, έχει αποσυρθεί από τον πίνακα διαιτητών Εlite της UEFA και ανήκει μόνο στην Γερμανική Ομοσπονδία.

3. Καταβλήθηκε προσπάθεια αντικατάστασης του διαιτητή που ακύρωσε, αλλά απέβη άκαρπη, αφού ουδείς Ευρωπαίος διαιτητής Elite ή Α’ κατηγορίας ΟΥΕΦΑ δέχεται πλέον να έρθει στην Ελλάδα.

4. Καταβλήθηκε προσπάθεια πρόσκλησης διαιτητή Elite από άλλη Συνομοσπονδία και βρέθηκε διαιτητής αυτής της κατηγορίας, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε ότι η έκδοση visa για τον διαιτητή αυτόν ήταν αδύνατη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

5. Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι η επιστολή Τσέφεριν οφείλεται σε υπαιτιότητα τρίτων, όχι της ΕΠΟ, σε αυτή δε την επιστολή επαινείται και εξαίρεται η προσπάθεια της ΕΠΟ για την πρόσκληση Elite διαιτητών».