Ο Μεντιλίμπαρ δεν υποτιμά τον ΠΑΟΚ, το αντίθετο

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Ο Μεντιλίμπαρ δεν υποτιμά τον ΠΑΟΚ, το αντίθετο

Διονύσης Βερβελές 16:33 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 21.04.2024

Ο λόγος που ο Βάσκος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής σημαντικούς παίκτες…

Δημιουργήθηκαν αρκετά ερωτηματικά όταν ο Ολυμπιακός έκανε γνωστές τις επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή με τον ΠΑΟΚ και το ματς στο Καραϊσκάκη. Ο έμπειρος τεχνικός άφησε εκτός πλάνων αρκετούς σημαντικούς και ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Ροντινέι, Φορτούνη και Κάρμο. Δύο παίκτες οι οποίοι έχουν πάρει επάνω τους δύο από τις τέσσερις θέσεις της άμυνας και τον Φορτούνη ο οποίος σε πολλά ματς έχει αποτελέσει το Α και το Ω του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

Υπάρχει όμως εξήγηση για την κίνηση αυτή από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος κόουτς αποφάσισε να αφήσει τους τρεις αυτούς παίκτες εκτός πλάνων γιατί είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδειξαν στις προπονήσεις μετά τη Φενέρμπαχτσε πως έχουν επιβαρυνθεί αρκετά. Δεν ήταν εύκολο το γεγονός πως «έβγαλαν» όλο το ματς στην Τουρκία, δηλαδή και τα 120 λεπτά, με εξαίρεση τον Φορτούνη που έγινε αλλαγή στο 109'.

Ιδιαίτερα οι Ροντινέι, Κάρμο έπαιξαν σε όλη την κανονική διάρκεια και την παράταση, σε έναν αγώνα που η άμυνα του Ολυμπιακού δέχτηκε μεγάλη πίεση από τη Φενέρμπαχτσε. Δεν είχαν λεπτά ξεκούρασης μέσα στο παιχνίδι τους οι αμυντικοί των «ερυθρόλευκων». Οπότε είναι λογικό να αισθάνονται και μεγάλη κούραση.

Η εικόνα του Ροντινέι στο αεροπλάνο

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός και η εικόνα του Ροντινέι μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής του Ολυμπιακού από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο Βραζιλιάνος κούτσαινε όχι γιατί είχε τραυματιστεί, αλλά από την κούραση. Είχε και εκείνος αρκετή δουλειά στον αγώνα, γιατί δεν ήταν μόνο η άμυνα που είχε ως αποστολή, αλλά ήταν και πολλές οι φορές που «ανέβηκε» στο παιχνίδι και «κουβάλησε» την μπάλα για να βγει η ομάδα στην επίθεση. Έτσι ο δεξιοπόδαρος μπακ κούτσαινε στο αεροπλάνο και έλεγε, στα ελληνικά μάλιστα «πολύ κούραση».

Οπότε για αυτό και ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να αφήσει εκτός πλάνων βασικούς ποδοσφαιριστές. Όχι γιατί υποτιμάει τον ΠΑΟΚ και θεωρεί εύκολη τη νίκη, αλλά για ακριβώς τον αντίθετο λόγο. Στη λογική ότι αν δεν μπορούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές να του δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, προτιμά να βάλει άλλους μέσα οι οποίοι θα δώσουν περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και να διεκδικήσει η ομάδα με περισσότερες πιθανότητες τη νίκη.