Πόσες πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να προκριθούν στην επόμενη φάση

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

i

© Intime

Πόσες πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να προκριθούν στην επόμενη φάση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:46 - 14.03.2024

Τις πιθανότητες αποκλεισμού των ομάδων ανά χώρα έκανε γνωστές η σελίδα «Football Rankings», με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να μη συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες.

Δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας δίνουν την Πέμπτη (14/3) τη δική τους μάχη, προκειμένου να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους χρονιά. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θέλουν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους αποτελέσματα, προκειμένου να προκριθούν στους «8» τoυ Europa Conference League.

Σε πρώτο χρόνο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στην έδρα του τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ, έχοντας ένα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο έργο κόντρα στους παίκτες του Σεργκέι Γιακίροβιτς. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με 2-0 στην Κροατία, με τον Πέτκοβιτς να εκμεταλλεύεται τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ και να σκοράρει εις διπλούν.

Σε δεύτερο χρόνο, ο σύλλογος του Πειραιά βίωσε ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά του βράδια, χάνοντας από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1. Ο Ζαχάβι έκανε... πάρτι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον η ρεβανς στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα μόνο εύκολη δεν θα είναι, με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να ψάχνουν το «θαύμα».

Ως τέτοιο χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο πρόκρισης κάποια από των δύο ή και των δύο ελληνικών ομάδων στην επόμενη φάση, η σελίδα «Foortball Rankings». Συγκεκριμένα, στο αφιέρωμα που έκανε στο Twitter έδωσε τις πιθανότητες αποκλεισμού των συλλόγων ανά χώρα.

Η Ελλάδα, λοιπόν, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας 85 % πιθανότητες να μείνει δίχως εκπροσώπους το βράδυ της Πέμπτης. Στην κορυφή βρίσκεται η Αυστρία, η οποία βασίζει τις τύχες της μόνο στη Στουρμ Γκρατς, που βέβαια ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λιλ με 3-0. Ακριβώς κάτω από τη χώρα μας βρίσκεται το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο επίσης έχει ως μοναδικό εκπρόσωπο την Καραμπάγκ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην τέταρτη θέση με τις λιγότερες πιθανότητες βρίσκεται η έκτη Ολλανδία. Μετά τον αποκλεισμό της Αϊντχόφεν από την Ντόρτμουντ, ο μόνος σύλλογος που μπορεί να συνεισφέρει βαθμούς είναι ο Άγιαξ. Παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Άστον Βίλα, η εν λόγω σελίδα δεν του δίνει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση.